Aktywne Wpisy
pokyw12 +85
mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Gówno
Świat to dżungla. Za naszą granicą bombardują, mordują i gwałcą naszych sąsiadów. Gdyby się urodzić 100km dalej to każdy z nas mógłby zdychać w okopach pod Bahmutem. Nie, nie można wszystkiego.
Tak, jesteś do pewnego stopnia odpowiedzialny za swój los:
- nie wsiadasz do pierwszej lepsze taksówki
- nie zasypiasz #!$%@? na przystanku z otwartym plecakiem i macbukiem leżącym obok
- nie wyciągasz pliku banknotów na imprezie z nieznajomymi
- nie pijesz drinków od przygodnie poznanych ludzi
To są podstawowe porady w każdym poradniku turystycznym. Ale powinna być tam gwiazdka, asteriks - uwaga, nie dotyczy młodych kobiet, one mogą wszystko!
*nie odnoszę się bezpośrednio do sytuacji Anastazji, bo nikt nie wie jak było, komentuje tylko wpis tej dziewczyny ze screena, bo mnie #!$%@?ł
#anastazjazgrecji #logikarozowychpaskow
https://pl.wikipedia.org/wiki/Asterysk
A niby jak należy selekcjonować te taksówki?
Ziomek, przypominam żyjemy w kraju gdzie laski idąc do klubu/jadąc na wakacje w Polsce potrafią się przedstawiać innym imieniem żeby im ktoś drinka postawił. Problem z laskami w Polsce ogólnie jest taki iż bardzo duża część z nich żyje w jakimś takim przeświadczeniu bardzo dziwnym, że wszędzie będą je traktować tak samo jak u nas w kraju a jak nie to ona
po pierwsze ma być to taksówka.
Każdy kraj (mówię o bliskim wschodzie czy krajach azjatyckich) "lokalnego" ubera. W takich przypadkach jest zdecydowanie bezpieczniej - trasa jest zapisana a w przypadku nawet najgorszej rzeczy jak zabójstwo szybciej znajdą tego typa co prowadził.
trochę krajów pozwiedzalem na własną ręką i w wielu zadupiach tego świata byłem.