Aktywne Wpisy
rybsonk +72
Śmiesznie, że jest tak dużo nazw które nijak się nie mają do opisywanych rzeczy.
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
- świnka morska nie ma nic wspólnego z morzem ani ze świniami
- para spodni to jedna sztuka, miałoby sens mówienie "para nogawek"
- ciepły azot jest tak naprawdę bardzo zimny
- Gorzów Wielkopolski nie leży tak naprawdę w Wielkopolsce
Znacie inne przykłady?
#gryparatowaniapoziomu #ciekawostki #geografia #chemia #zwierzaczki
Linnior88 +35
Jestem 27 letnia stara baba i poddaje się z szukaniem chłopaka , trzeba się przyzwyczaić do myśli że jednak pomysł z własną rodziną nie klapnąl
Koty już mam
Koty już mam
W tym roku miało miejsce 305 pożarów samochodów.
279 pożarów to auta benzynowe lub diesle.
W samochodach elektrycznych wybuchło natomiast 15 pożarów.
W tych kilku pożarach samochodów elektrycznych, które miały miejsce, żaden nie był związany z zapłonem z baterii trakcyjnej.
Główną przyczyną tych pożarów były zwykle usterki techniczne w aucie lub instalacji elektrycznej 12V.
To samo dotyczy aut ICE, ale tam przyczyna kilku pożarów były wycieki płynów eksploatacyjnych które zapalają się od gorącego silnika i osprzętu.
#ciekawostki #elektromobilnosc #motoryzacja #samochodyelektryczne #norwegia
https://www.instituteforenergyresearch.org/renewable/battery-fires-continue-to-plague-electric-cars-scooters-and-buses/
Normalne do czasu wyjaśnienia przyczyny.
Zapomniałeś już tzw "pochodnie" czyli Solarisy?
W Paryżu jeździ ciągle 350 autobusów i poza tymi dwoma jednego producenta i z jednej serii nic się nie wydarzyło.
Bo nie wróciły. W Paryżu kupili 500 elektrycznych autobusów, w tym 150 Bollore (i tych dotyczy problem i są ciągle zawieszone)
Ogólnie to ewidentnie jakaś wada fabryczna (a pewniej samej produkcji). Ogólnie ta marka źle się kojarzy przez ich elektryczne osobówki, które też były totalną porażką