Wpis z mikrobloga

@Pawliko, @rewizjonista Nagrywanie połączeń jest domyślnie blokowane od Androida 10 ze względu na kontrowersyjne przepisy dotyczące tego tematu w różnych regionach świata. Od dłuższego czasu mówi się, że Google będzie to zmieniać, uwzględniając indywidualne wymogi poszczególnych regionów. Jednakże, mimo upływu już 14 wersji systemu, nie widać żadnych znaczących zmian w tej kwestii. Wiadomo, że niektórzy ludzie radzą sobie z tym problemem, korzystając z wbudowanej funkcji nagrywania obrazu z włączoną opcją nagrywania
Ikonka HD wyświetla się tylko przy korzystaniu z Orange z VoLTE

@Ceedzik: w Plusie przy VoLTE też mi się pali HD podczas rozmowy, więc chyba niekoniecznie jest to reguła.
Z kolei 5G nadal nie jest dostępne, mimo tego że Plus też jest wymieniony na mapce google.
@Shumitu: u mnie jednak też pokazuje HD w Plusie, niestety na początku szukałem tego na górnym pasku (tak miałem w starym telefonie), natomiast tutaj dopiero jest to widoczne jak się spojrzy na ekran kontaktu/rozmowy podczas dzwonienia xd
@Shumitu: Potwierdzam że dodanie APN rozwiązuje całkowicie problem i wszystko działa. Tak na prawdę trzeba tylko wypełnić te wszystkie pola nazwą IMS jak zamieściłeś na zdjęciu. Zarówno 202 MCC i MNC powinno się zostawić tak jak domyślnie pokazuje bo to jest zależne od operatora z którego się korzysta i to automatycznie uzupełnia poprawnie. Sprawdziłem to na Orange i T-Mobile.