Wpis z mikrobloga

Nie wierzę, że są tutaj jacyś Polacy, których cieszy jakiekolwiek potknięcie ZSU. Od losów ofensyw ukraińskich tego lata i jesieni zależy nasze położenie strategiczne na dekady.
Putin już wprowadza b--ń atomową na Białoruś, zaznaczając nienaruszalność swoich wpływów w Mińsku.

Czekają nas niespokojnie czasy w przypadku nierozstrzygnięcia tego konfliktu i zamrożenia sobie na ścianie wschodniej drugiego wielokrotnie silniejszego i większego Iranu, który będzie co jakiś wysyłał jakieś rakietki i bombki tu i tam po Ukrainie.
#ukraina #rosja #wojna
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IdillaMZ:

Nie wierzę, że są tutaj jacyś Polacy, których cieszy jakiekolwiek potknięcie ZSU

Byś się zdziwił. Oczywiście, że są. Choćby freethinkerzy, którzy za wszelką cenę chcą mieć rację i poczuć się wyjątkowo (że niby są tacy inteligentni i widzą to czego nie widzą inni). Przecież to niemożliwe, żeby przy tym wysypie wpisów wyszydzających Ukrainę od czasu rozpoczęcie kontrofensywy to były same ruskie trolle.
  • Odpowiedz
  • 1
@pestis: Jestem wymiennie onucą i antyonucą vel saszką. Są tacy jak BayzedMan, którzy potrafią napisać pod jednym wpisem, że jestem kacap, by za chwilę pochwalić i zgodzić się ze mną. O wuj tu chodzi?
Niekiedy wygląda to jakby to były zaprogramowane boty.
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: z punktu widzenia ludzkiego wojna powinna sie skonczyc jak najdzybciej. Ale z bez emocjonalnego bagazu to dla interesu Polski nie wiem czy dla nas nie lepsze jest by tam trwal impas i ruskie byly katowane sankcjami. Jak by teoretycznie wojna skonczyla sie jutro to zachod odbuduje nie tylko ukraine ale i stosunki z Rosja i my jak zwykle zostaniemy w czarnej dupie bo cos czuje ze po wojnie beda
  • Odpowiedz