@Szyszkalogin by przestać oszukiwać samego siebie zacząć normalnie żyć funkcjonować jak człowiek mieć pracę,znajomych jakiś cel w życiu jakieś marzenia pójść do psychologa skończy ćpać okaleczać się wyjść do ludzi a nie siedzieć kolejne lata w pokoju i myśleć czy z-----ć szczura czy siebie samego
@Nester86 wierze że poukładam dałem sobie czas do końca miesiąca by cokolwiek zrobić w tym kierunku by nie stać w miejscu jeśli na koniec miesiąca będę w tym samym miejscu i nic nie zrobię to robię off plus motywacje daje mi to że przyjaciel z czasów jak jeszcze nie brałem pomagał mi z tego wyjść ale niestety zaniedbałem tą znajomość i o 1 w nocy dostałem wiadomość że walczy o życie
@isolated211: idź na terapię i zmień otoczenie Nowe miejsce bez kontaktów ułatwi wytrwanie w postanowieniu. A terapia pokaże Ci błędy myslowe/nawyki które prowadzą Cię do nałogu.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Nester86 nie ma mowy odmówiłem już 2 osobą chociaż temat był pod ręką także fajnie
Nowe miejsce bez kontaktów ułatwi wytrwanie w postanowieniu. A terapia pokaże Ci błędy myslowe/nawyki które prowadzą Cię do nałogu.
Po pierwsze, osobom, a po drugie jeszcze kilka takich spotkań i bankowo załadujesz do nochala
Chcecie poważnej rozmowy idziecie w poważne miejsce.
Najlepiej we dwóch za rączkę xD