Wpis z mikrobloga

@wanghoi: no jasne że nie odpowiada, skoro ruska akcja "wołyń" nie działa to trzeba dziś mówić że nie odpowiada, a następnie
forsować narracje że rosja nie odpowiada za zbrodnie Katyńską itd.
#!$%@?ć o tym 24/7 żeby wytwarzać 1000x dyskusje na ten temat i polaryzować społeczeństwa i narody.
@Jah00: my sami mamy problem z uznaniem prawdy historycznej o wyklętych albo o tym że nie jest prawdą, że podczas wojny większość Polaków pomagała Żydom.
my sami mamy problem z uznaniem prawdy historycznej

@rybsonk: Mamy problem z kwestionowaniem prawdy historycznej, która nie była aż do dziś przez nikogo kwestionowana (nie licząc sowietów). Więc krótko mówiąc #!$%@?. Odsyłam do wiarygodnych historyków i do źródeł historycznych.
@rybsonk: Większość nie miała okazji. Nie wiem co masz na myśli przez większość. To co ja twierdzę nie ma znaczenia, bo mnie tam ani nie było, ani nie jestem historykiem. Odesłałem cię już do historyków, z nimi sobie możesz podyskutować na poziomie.
@Jah00: no o to chodzi, żaden historyk nie twierdzi że większość Polaków ratowała Żydów w przeciwieństwie do polityków i różnych ludzi mniej lub bardziej znanych. Co jest tak naprawdę krzywdzące dla prawdziwych bohaterów.