Aktywne Wpisy
badreligion66 +309
sylwke3100 +151
Tak wygląda ten pożar w Siemianowicach Śląskich z bliska.
Według PSP walczy z nim 160 strażaków i 40 wozów a sytuacja nadal nie jest opanowana.
#slask #siemianowice #siemianowiceslaskie #katowice #pozar
Według PSP walczy z nim 160 strażaków i 40 wozów a sytuacja nadal nie jest opanowana.
#slask #siemianowice #siemianowiceslaskie #katowice #pozar
Obecnie wesela kompletnie zmieniły swoje oblicze. Dziecko stało się elementem niechcianym, przeszkodą dorosłych w upijaniu się i uczestniczeniu w prymitywnych zabawach o seksualnym podtekscie lub co gorsza, tańcach erotycznych i striptizach, bo i o takich sytuacjach slyszałem. Obecnie wesel nie urządza się już ku uciesze rodziny i gości, ale aby zaspokoić własne potrzeby, przeważnie panny młodej, która uważa że cała noc ma kręcić się wyłącznie wokoł niej. Wszystkie te drony, fajerwerki, fotobudki i torty mają wyłącznie za zadanie uchwycić i utrwalić piękne momenty na kliszach i filmach by pózniej całość zmonetyzować na socjalach i zamienić na lajki. Nie liczą się sie dobre wspomnienia, ma być IDEALNIE, jak w bajce, a pani młoda ma czuć się jak księżniczka..
Wczoraj w czasie moich wojaży po tiktoku trafiłem na ciekawy film. Jednak to nie jego treść a komentarze pod nim najbardziej mnie zbulwersowaly. Otóz panie zesrały się bo, UWAGA! dzieci miały czelność wbiec w kłeby sztucznego dymu w trakcie pierwszego tańca xDD argumentowały to tym że jest to chwila przeznaczona wyłącznie dla Państwa Młodych, probując jednocześnie zrzucic winę na błedy wychowawcze rodziców tych dzieci xDDD
No i tak od wczoraj zacząłem sie zastanawiać. Co bym zrobił gdybym otrzymał zaproszenie na którym para młoda wyraźnie zaznacza że impreza ma odbyć się bez udziału dzieci. Dla mnie takie zachowanie jest przejawem czystego egoizmu i braku szacunku. Nie dość że zapraszając mnie wybierają za mnie sposób spędzania wolnego weekendu, to jeszcze pokazują swoje mało empatyczne podejście do moich dzieci, które są ze mną nierozerwalnie zwiazane i chciał nie chciał, bedą kiedys pełnoprawnymi członkami zjednanej rodziny.
A wy? Jakie macie zdanie na ten temat?
#wesele #polskiedomy #rozowepaski #logikarozowychpaskow #polska #dzieci #zonabijealewolnobiega #p0lka #feels
Mi by tam nie przeszkadzały bombelki, chociaż ich nie lubię. Po prostu jeśli zależałoby mi na obecności rodziców to musiałbym zaakceptować to że będą dzieci. A jeśli mi nie zależy to nie zapraszam i problem solved ( ͡° ͜
@daeun: Jak idziesz an koncert to też wymagasz żeby bombelki mogły bezpiecznie pobiegać po jakimś moshpicie?
Dziś po 2 latach od tego idealnego wydarzenia bierze rozwód XDDDDDD
@daeun: dobra patologia, pozdro
Po pierwsze, dzieci socjalizować można na tysiąc innych sposobów, mają na to całe życie ;) Wesele to miejsce gdzie leje się alkohol, jest głośna muzyka i dzieci zwyczajnie denerwują samych rodziców, obsługę, często i
Dorośli domagają się szacunku dla siebie i innych dorosłych, ale o dzieciach już można mówić gówniaki, że się ich nienawidzi, że są niepotrzebne, że przeszkadzają. A dorośli też kiedyś byli dziećmi. Dzieciom też należy się szacunek
Obecnie społeczeństwo nie kocha dzieci, nie chce dzieci i gardzi dziećmi. Będzie jeszcze gorzej w tym względzie.
Kolejny etap zakaz przyprowadzania nie tańczących / nie pijących / kulawych / starych / nie wiem jakich bo aspołeczne jednostki są niezrozumiałe ;p
"Nienawidzę gowniakow" - wyraża swoją opinię, ma prawo tak mówić, można nie lubić dzieci
"Nienawidzę mężczyzn" - o ty p0lko, feministka, lewak, dyskryminacja, nie można tak mówić
@daeun: nikt nie każe ci tam iść.
Co do zdania na temat wesel i kaszojadów- dla mnie wesele to ogólnie przerost formy nad treścią. Lepszy obiad z bliskimi/spotkanie ze znajomymi niż głośna impreza
Obrzydliwa degeneracja
Mnie dalsza rodzina czasem zaprasza, ale szczerze mówiąc nie chodzę na te wesela. Co ja będę robił na imprezie kuzyna, którego ostatni raz widziałem 5 lat temu?