Wpis z mikrobloga

Jak dla mnie sprawa z Marciniakiem się jeszcze nie zakończyła. PZPN powinien przerwać współpracę z tym stowarzyszeniem, a państwo powinno im odciąć paśnik w postaci państwowych dotacji. Ale przy obecnej władzy to marzenie ściętej głowy.
Jak widać apologeci Lewicy i KO nie tylko nie widzą w tym problemu, ale uważają że tak być powinno.
"Nigdy więcej" współpracowało z wieloma politykami opozycji tj. Donald Tusk czy Radosław Sikorski. Żaden z nich nie wstawił się za oczernianym polskim sędzią.

Zbliżają się wybory, mam nadzieję że będziecie pamiętać kto chce nam odbierać prawa, kto chciał nas trzymać w klatkach jak zwierzęta, kto chce nas traktować jak zwierzęta i kto chce nas zniszczyć za to, że posiadamy poglądy inne od nich.

#bekazlewactwa #polityka #konfederacja
Pobierz
źródło: lisek88
  • 19
państwo powinno im odciąć paśnik w postaci państwowych dotacji.

@dom_perignon: Sprawdzałem to parę godzin temu. Nie znalazłem żadnego śladu państwowych lub samorządowych dotacji dla tego stowarzyszenia. Co ciekawe w czasie rządów PO też chyba nic nie dostawali. Oni na stronie twierdzą że nie starają się z zasady o przyjmowanie publicznych pieniędzy. Wygląda że mają je z innego żródła.
@dom_perignon:

Kto jest od decydowania

no każdy świadomy obywatel wie, że fanatyczna religijność, rasizm, antysemityzm, homofobia, szkalowanie kobiet, antyludzkie poglądy na aborcję, bicie dzieci, zachwalenie dyktatur i faszyzmu, to NIE SĄ mejstrimowe poglądy polityczne tylko radykalizm skrajnej prawicy. nikt tu nie musi o niczym decydować, wiedza powszechna. w każdym kraju są ludzie wyznajacy takie antywolnościowe poglądy, w polsce są to konfiarze. no ale to margines, 10% poparcia to sufit.
@dom_perignon:

Kompletnie nie ma znaczenia czy te poglądy są mainstreamowe czy nie. Jest to legalnie działająca partia, która w żaden sposób nie łamie prawa.

no niestety jesteśmy w polsce mocno przesunięci na prawo, działają u nas prawie same prawicowe partie, dlatego dla typowego konfiarza brytyjska partia konserwatywna czy mejstrim partii republikanskiej w USA to praktycznie lewactwo. nie zmienia to faktu, że konfederacja to skrajna prawica, chociaż legalnie działająca

Mam nadzieję, że
@NieBojeSieMinusow

poglądy konfiarzy to nie są jakieś tam normalne poglądy polityczne, tylko radykalizm i skrajna prawica

Przecież takie osądy można dać w każdą stronę. Poglądy Zielonych to nie są jakieś tam normalne lewicowe poglądy polityczne, tylko radykalizm i skrajna lewica (np. "zakaz hodowli mięsa", "przemoc ma płeć", "niekontrolowany napływ uchodźców"). A to tylko przykład pierwszy z brzegu. W świecie prawdziwej wolności nie ma poglądów, których nie można mieć ¯_(ツ)_/¯