Aktywne Wpisy
tl;dr
Koleżanka z #pracbaza na początku maja zaprosiła mnie na #wesele jako osobę towarzyszącą. Na początku się nie zgodziłem, bo nie przepadam za weselami. Poniżej jeszcze kilka razy mnie prosiła i w końcu się zgodziłem, bo to taka szara myszka jest i pewnie rodzice i jakieś ciotki nie daliby jej spokoju jakby przyszła sama xD.
Zgodziłem, się ale pod dwoma warunkami. Nie będę tańczyć ani uczestniczyć w żadnych "zabawach" weselnych. Wczoraj odbyło się to wesele. Siedzimy na sali, podali jedzenie. Godzinę później zaczęła grać muzyką i po kilkudziesięciu minutach prawie wszyscy poszli tańczyć. Zostaliśmy przy stole tylko ja z tą koleżanka i dziadkowie/starsze osoby.
Koleżanka z #pracbaza na początku maja zaprosiła mnie na #wesele jako osobę towarzyszącą. Na początku się nie zgodziłem, bo nie przepadam za weselami. Poniżej jeszcze kilka razy mnie prosiła i w końcu się zgodziłem, bo to taka szara myszka jest i pewnie rodzice i jakieś ciotki nie daliby jej spokoju jakby przyszła sama xD.
Zgodziłem, się ale pod dwoma warunkami. Nie będę tańczyć ani uczestniczyć w żadnych "zabawach" weselnych. Wczoraj odbyło się to wesele. Siedzimy na sali, podali jedzenie. Godzinę później zaczęła grać muzyką i po kilkudziesięciu minutach prawie wszyscy poszli tańczyć. Zostaliśmy przy stole tylko ja z tą koleżanka i dziadkowie/starsze osoby.
Mianowicie przystawiam się do zakupu macbooka air m1 256 - 256 z racji na cenę niestety.
Laptoka potrzebuje głownie do pracy ala biurowej, może trochę projektowania i programowania.
Jak uważacie przesiadkę z windowsa?
Moze jakies rady i porady, jak z taka ilości miejsca na dysku, zgrywacie pamięć na dyski zewnętrzne?
I jak z kultura pracy ponoć się nie przegrzewa czy to prawda?
#apple #macbook
W ip mam 64 i spokojnie mi starczy tyle miejsca, a chmura mi sie sama zapchała,
no i prywatnie nie jestem zwolennikiem trzymania wszystkiego w chmurze
Miejscem bym się nie przejmował, to nie gamingowy pecet na którzy zrzucasz gigabajty biblioteki steam a i kolekcję filmów offline mało kto już trzyma jak przed 10-15 laty, zresztą zawsze można takie rzeczy zrzucać na dysk USB czy NAS. Aktualne archiwum trzymam właśnie na NASie, a oprócz tego mam jeszcze 200 GB w iCloud, bo lubię mieć bieżące rzeczy dostępne zewsząd i z każdego urządzenia ale i bez tego
@Glasskey: Mam na dysku masę plików (w tym duże ISO np Linux) a dalej zostaje mi 200 giga wolnego z 512. Jakbym zrobił porządki to pewnie połowę bym wywalił.