Wpis z mikrobloga

podoba Ci się podejście afd w stosunku do Ciebie w Niemczech?

@CherenkowP: Nigdy mi niczego nie zrobili. Paradoksalnie to w ogóle niemiecką polityką się nie interesuję i nie wiem nawet co oni tam mówią. Ale nie mam nic przeciwko z tym że jeżeli ktoś tu przyjeżdża, a w większości są to kobiety z dziećmi i jeszcze coś szczekają, że im źle to mogą wrócić przecież, albo wyjechać do raju czyli
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: Nic złego nie ma w tym że się wraca z emigracji jak się komuś nie podoba. Inna sprawa, że emigracja zarobkowa to nie to samo co ucieczka z obszaru działań wojennych. Rzecz w tym że takie komentarze piszą często osoby którym Ukraińcy w Polsce nie pasują po prostu. Taka legalna parafraza "w---------ć do siebie"
  • Odpowiedz
  • 14
a wypaczają definicje tego patriotyzmu

@NLatifundium: mój ulubiony komentarz spod jakiegoś filmiku kamratów brzmiał: "już mnie w-------ą ci ukraińcy, powinniśmy zbić pionę z Rosją i ich stąd pogonić" xD taki obraz ich
  • Odpowiedz
@WielkiZderzaczHarnoldow

@viciu03: Szkodliwość polega na tym że trafia tymi filmami do prostych ludzi którzy razem z sensowną częścią przyswajają bezmyślnie pozostałe treści w pakiecie. Subtelności bywają kluczowe dla oceny sytuacji a on niestety upraszcza żeby się zgadzała narracja (może sam nie rozumie).

@WielkiZderzaczHarnoldow czyli mamy (jako społeczeństwo) równać w dół, bo jest dużo debili wokół nas którzy nie mają własnego zdania? I jeszcze jesteś gotowy poświęcić wolność słowa,
  • Odpowiedz