Wpis z mikrobloga

Co do tych nowych przepisów, swoją droga powiedzcie czemu ten co jedzie np 88km/h nie może na chwile zwolnić by ta druga ciężarówka spokojnie to wyprzedziła?

Bóg i honor wam nie pozwalają czy sami sobie robicie na złość?

#zycietruckera #bekaztransa
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Herato: Bo jak jedzie się 10 godzin i co 1 minute trafia się debil, który musi wyprzedzać z niewielka różnica to można dostać jebla, i wybić spalanie poza skale
  • Odpowiedz
@Herato: ja zawsze puszczam inne ciężarówki żeby mi jak najkrócej jechał obok, jak mu opona wystrzeli to obaj lecimy na boki, po co mi to,

Jak jadę 85-87 bo duży ruch to odpuszczam średnio o 5 km/h i jest elegancko wyprzedzane,
  • Odpowiedz
@Portier-Harry_Portier: Typowo polska postawa xDDD
Audyt Obywatelski nagrywa legalnie budynki? HURR DURR PO C--J ON PROWOKUJE
Samochodoza zwraca uwage, ze samochody wjeżdżają na chodniki? HURR DURR NIECH SIE ZA ROBOTE LEPIEJ WEŹMIE, CZY ON NIE ROZUMIE, ŻE KIEROWCA MUSIAŁ TAM STANĄĆ?? CO MU TO PRZESZKADZA??
Ktoś nie zwalnia, gdy ciężarówka wyprzedza go wbrew przepisom? HURR DURR JEGO WINA, MÓGŁ PRZEPUŚCIĆ, DEBIL

Czyli doszukiwanie się winy w każdym i we wszystkim,
  • Odpowiedz
@Herato: jadę 90 zawsze ale jak jest duży ruch ciężarowy to samoistnie spada średnia prędkość,więc nie będę się wyprzedzał jeśli nie widzę zamulacza na horyzoncie co jedzie np 80-83

Bo to nie ma sensu,
A trzymam zazwyczaj 3-4 odległości od kolejnej ciężarówki
  • Odpowiedz
@Herato: to zalezy, bo jak masz ciąg ciezarowek za Toba to jak zwolnisz to wszyscy Cie beda wyprzedzac i w efekcie bedziesz jechal wolniej caly czas a nie tylko przez te chwile

odpuszczanie ma sens jak nie ma nikogo za Toba albo jest na tyle daleko, ze to odpuszczenie nie spowoduje ze tez Cie bedzie wyprzedzal

na pewne zachowania nie ma usprawiedliwienia ale czasem jak sam czlowiek sie nie przejedzie
  • Odpowiedz
bo dojedzie do domu 30 sekund później! jak możesz uciśnionym tirowcom kazać zwolnić na 10 sekund!!!!

@fff112: Czas pracy jest normowany (a czasówka zawsze policzona na styk) - 9 godzin regularnie, 10godzin przedłożony, ani minuty dłużej - 2kmh różnicy na 10 godzinach daje 20 km. Na końcu okazuje się, że załadują Cię jutro, a nie dziś - ot cała tajemnica. Z minut robią się dni....
  • Odpowiedz