Aktywne Wpisy

kantek007 +1

Uddhx +125
Pani Marlena (żona umyślnego mordercy rodziny na A1) została usunięta ze strony firmy w której pracuję. Ciekawe dlaczego?
https://retkowska.pl/o-nas/zespol/
#wypadek #bmw #majtczak
https://retkowska.pl/o-nas/zespol/
#wypadek #bmw #majtczak

Jeśli dla Ukraińców wystarczającym usprawiedliwieniem dla dokonanego przez nich ludobójstwa na Wołyniu jest to, że byli źle traktowani przez władze sanacyjne, to jestem gotowy usprawiedliwić rosyjskie mordy w Buczy, bo to ten sam poziom moralności.
I uprzedzając odpowiedź jednego ze znanych Ukraińców na wykopie, że jestem "wołyniakiem". Próbujesz mnie kolego tym obrazić? lepiej się pilnuj, bo ktoś może Cię kiedyś nazwać buczakiem.
Ja nie twierdzę, że nie należy pomagać Ukrainie z powodu ich stosunku do wydarzeń na Wołyniu. Ja twierdzę, że z powodu ich lekceważącego podejścia do ludobójstwa trzeba ponownie zastanowić się nad naszymi relacjami, bo może nie mamy do czynienia z narodem, który ceni sobie sprawiedliwość i prawa człowieka i pasuje do zachodniej cywilizacji jak pięść do nosa.
#ukraina
@h3lloya: Ale kogo to obchodzi co ty sobie myślisz i uznajesz? XD
Komentarz usunięty przez moderatora
@krisip przecież napisałem, że niezależnie od ich podejścia należy się im pomoc. Tylko fajnie wiedzieć, że gramy w jednej drużynie, a nie, że mamy do czynienia z inną odmianą ruskiego człowieka
@h3lloya: no fajna taka polityka wymuszeń. Sąsiad jest w potrzebie, ludzie giną, więc rasowy dyplomata w tych warunkach będzie wymuszał przeprosiny, które łączą się z pewnymi kontrowersjami u sąsiada. U sąsiada, u którego niemożliwym jest teraz przeprowadzenie jakiejkolwiek debaty publicznej, czy procesu rewizji historycznej. Świetny pomysł, żeby rozwiązywać stare waśnie z
@h3lloya: no szkoda, że nasi dyplomaci nie robili absolutnie nic w tym temacie w warunkach pokoju. Tym bardziej szkoda, że się durnie teraz z tym obudzili, chociaż powinni być świadomi, że to jest kwestia problematyczna i wymagająca pewnego procesu w samej Ukrainie. Procesu, którego w
@krisip: chyba nie do końca trafione
@krisip: Fajne porównanie. Raczej ten sąsiad nie ma nic wspólnego z cukrem, bo jego dziad zabił naszego wujka, a on dziś co roku świętuje urodziny dziada i nazywa go bohaterem.
@krisip: Serio ty właśnie powtórzyłeś tę kretyńską analogię Lisa? xDDD
Porównywanie ludobójstwa do 2 kg cukru xDDD. Może lepiej spróbuj z "nie wypomina się, że zgwałcił i zamordował twoją córkę" - zobaczymy, czy wtedy ta cudowna analogia ma wciąż tyle samo sensu.
@missioncritical: Jakimi kontrowersjami? Przecież ludobójstwo na Wołyniu jest udokumentowane i niepodważalne, gdzie tu miejsce na kontrowersje?
Tak.
Podczas obecnej wojny wytwarzają im się nowi bohaterowie, którzy mogą zastąpić im tych z UPA.
@mroznykasztan: takimi, że ich wersja historii różni się od naszej i byli uczeni czegoś innego. Jak kiedyś dorośniesz, to dowiesz się, że w wielu miejscach historia nie jest obiektywna. Czasami ktoś się myli, czasami mylą się wszyscy, a czasem jest pewien konsensus, choć nie znamy wszystkich milczących faktów. W retrospekcji łatwo jest wszystko łączyć i układać.