Aktywne Wpisy
m__b +32
Cześć Wykopowicze!
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
cadec +122
#norwegia #emigracja
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
Zastanawiam się nad wyborem nawigacji rowerowej na #szosa.
YouTube przejrzany wzdłuż i wszerz co pogłębiło wątpliwości. Wiem, że każdy z Was zaproponuje to czego używa, ale będę mega wdzięczny za wypisanie wad i zalet.
Wymagania:
- czytelna, przejrzysta nawigacja,
- w miarę bystry powrót po odbiciu z trasy,
- komunikaty ze smartfona (połączenia, smsy, messenger)
Budżet: 2k
#rower
Nie mam żadnej elektroniki rowerowej. Pewnie kupię sobie czujnik kadencji, prędkości i pulsomierz
Ciekawa opcja, poczytam o nim więcej bo dotychczas skupiałem się ją garminie, wahoo i ew. IGS
Na premierę testowaliśmy garmina 540 i tak jest to kombajn ale przy nawigacji był niesamowicie irytujący przez niektóre drobne rzeczy.
1. wyświetlacz jest pokryty szybką która działa jak lustro, w terenie widzimy albo słońce, drzewa albo naszą paszczę odbitą/
2. na trasie nawigacji wyświetla się bez możliwości wyłączenia! duch czy partner czy jak zwał. Dodatkowy znacznik który ma reprezentować naszego wirtualnego partnera. zasłania nawigowanie.
3. w pauzie jak chcemy spojrzeć na nawi to garmin wywala na cały ekran symbol pauzy na przyciemnionym tle. absolutnie
Używasz osobiście jakiejś innej nawigacji, aby móc je porównać?
Obejrzałem wczoraj kilka recenzji i podobno Karoo 2 nie posiada aplikacji na smartfona do zarządzania urządzeniem. Dobrze rozumiem, że to dość zamknięty system i trasy trzeba rysować na samej nawigacji?
Jakie wrażenia z Roam V1? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MajkelKk: ja mam garmina 1040, ale od 3 tygodni, więc nakręciłem na nim dopiero 700-800km, wydaje mi się porównywalny, ale jest sporo droższy i nie wgrywałem na niego jeszcze trasy dłuższej niż 260km
@MajkelKk: niee, ma apkę na telefon, ale małża zazwyczaj przez apkę webową
Przyszłościowo też może pojawić się trenażer na zimę, wiesz może jak jest z parowaniem?
https://support.hammerhead.io/hc/en-us/articles/360052474113--Karoo-2-Using-Workouts-