Wpis z mikrobloga

Mirki, jaki kebab możecie polecić w #lublin?
Jadłem juz w kraftowej salmonelli, pita hut, kebabie na nałęczowskiej, wszystkich habibach, zahirze, Imperialu, wszystkich erbilach, w kebabach na nadbystrzyckiej ( włącznie z dostaną, i al-Jazzirze(iirc)), crownie, i wszystkie te kebaby, prócz salmonelli, to takie same mięsa z innymi surówkami i sosami
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monox12: Bo kebab to jest mięcho z surówkami xd Jeśli chcesz odmiany to Abdul Cuda na Kiju, ale skoro jadłeś, to już raczej nic bardziej wyjątkowego w Lublinie nie znajdziesz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DzikuDziczyzna Kebab na nadbystrzyckiej, jadłem, ta sama nierewelacja jaj reszta kebabów, na plus są ostrzejsze sosy
@wogbius Właśnie w kebabie najważniejsze jest mięso, który powinien grać najwazniejsze skrzypce, a zazwyczaj topi się w ogromnej ilości sosów oraz zieleniny jak sałata, pomidor czy surówki z białej lub czerwonej kapusty. A w każdym z tych kebabów niebędacy abdulem czy piripiri mięso to zwyczajna mielonka beznadziejnie przyprawiona, która zapewne biorą od jednego sprzedawcy
  • Odpowiedz
A w każdym z tych kebabów niebędacy abdulem czy piripiri mięso to zwyczajna mielonka beznadziejnie przyprawiona, która zapewne biorą od jednego sprzedawcy


@monox12: możesz być w lekkim szoku jak zobaczysz, że Piri Piri to jeden z największych dostawców tej "mielonki" na wschodzie Polski. ;)
  • Odpowiedz
@monox12: mam pytanie, a czego Ty tak dokładnie oczekujesz? Kebab to tanie szybkie żarcie, składające się z mięsa na kiju i surówki. Czy Ty oczekujesz jakiegoś fine dining experience w budzie z kebabem?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@RysiuQuaresma Jadłem, mialem po tym mocną srakę i nie czulem szczerze żoładka xD A tak to niezbyt różni się od reszty jak zwykle. Pewnie bym wymienił więcej kebabów, ale no wszystkich nie spamięram
@miroslav @bb89 Obczaje Ankare w weekend, dzięki :)
@PrinceAnon Kebab na nadstawnej chyyba też próbowałem, ale spróbuje jeszcze raz. Muszę się jednak przekonać, że nie wszystkie kebaby w Lublinie to tania mielona :D
@BarkaMleczna
  • Odpowiedz
  • 0
@RysiuQuaresma: Abdul, jeśli uznajesz go za kebaba ( bo masz nie tylko mięsa wołowe, ale też jelenia, dzika, krewetki itd) i dla ciebie cena nie ma znaczenia. A tak to... nie mam pojęcia co polecić. Może Pita hut ci zasmakować jak lubisz inne smaki sosób lub ten kebab na nadstawnej, bo mam wrażenie, że jadłem z tego lokalu gdy jeszcze był na Północnej.
  • Odpowiedz