Aktywne Wpisy
chlopak_twojej_matki +109
Z takich ciekawostek z II Wojny Światowej to moja Ś.P. prababcia często mi opowiadała jak wyglądała u nich okupacja w małej mieścince w południowej Polsce. Miejscowość była niedaleko Krakowa i Oświęcimia, więc było sporo wojsk niemieckich i SSmanów. Mieli duży dom, więc często zdarzało im się "gościć" (im się raczej nie odmawiało, bo mogło się skończyć źle) SSmanów i babcia opowiadała mi, że zawsze byli kulturalni, dziękowali, a nawet zdarzało się, że
pieknylowca +155
A czy ty jesteś fucking unstopable? #frajerzyzmlm
#!$%@? w kwietniu wyrobili cały limit roczny od NFZ na zabiegi. Resztę roku nie wiem co będą robili. Chyba tylko te świadczenia na cito co są gównowyceniane i generują straty dla szpitala. W tym roku na nfz obcięto 13mld, żeby przekazać na reżimówkę i swoje durne pomysły.
Głupszego narodu nie dało się stworzyć.
#lekarski #lekarz #polska #medycyna #szpital #pis #panstwo #wladza
Natomiast ja nie jestem przeciwko rozsądnym rozwiązaniom i zakładam, że część szczepień (ich forma to inny temat) może mieć jakiś pro zdrowotny sens. Natomiast do dobrych rzeczy przeciętnego obywatela nie trzeba zmuszać, sam o to będzie zabiegał.
@gracilis: Tego to ja jestem świadom. Ale nie można się przyzwyczajać do patologii, chyba, że chcemy budować taki chlew jak Rosja a nie nowoczesne państwo. Pieniądze, które idą na kontrakty zamiast UoP powinny iść na inwestycje, procedury i kształcenie nowych medyków.
Czyli wedlug ciebie to szpital dopłaca do pensji lekarzy poprzez kontrakty z dobrego serca zamiast dać im mniejszy UOP?xd
Tak to nie działa? Xd
Podobnie wszystkie inne rzeczy, które wymieniłeś są silnie narzucane systemowo, ludzie są do nich zmuszani masowymi rozwiązaniami, dla których alternatywne zachowanie jest bardzo trudne.
"Ludzie są systemowo zmuszani do seksu bez prezerwatywy xd"
@KollA: Twoi potomkowie nie brali antybiotyku, gdy chorowali, nie brali Ibuprofenu, gdy ich głowa polała, nie dostawali radioterapii, gdy chorowali na raka. Rozumiem, że też nie masz zamiaru się leczyć, gdy zachorujesz?
W Afryce są ludy gdzie prawie każdy jest nosicielem Aids, a jeszcze się rozmnażają jak króliki.
@Yeraz: Ale roznoszących choroby weneryczne pedałków widać gazetki żydowskie uczą aby w dupcię bez gumki się ładować.
@KollA: powiedz to mojej nodze, w której w wyniku zabiegu doszło do zakażenia, i gdyby nie antybiotyk, to cholera wie jakby się to mogło skończyć (2/3 nogi było objęte stanem zapalnym). Powiedz to ludziom chorującym na salmonelle. Powiedz to ludziom chorującym z powodu zakażenia E.coli, paciorkowcami, czy nawet gronkowcem. A rodzajów