@wez_idz_sobie: słabo się znają, wierzą w branding, nigdy nie pracowali na Windowsie, "programują" w HTML. Do bardziej zaawansowanych rzeczy tylko windows lub Linux, Mac jest zbyt ograniczony i ma UI niedostosowany do multi-taskingu. A te nowe na ARM mają jeszcze problemy z kompatybilnością. U mnie w robo wszelkie problemy z softem mają tylko pracujący na makach xd i z jakiegoś powodu użytkownicy maków uwielbiają garbić się przy tym małym gówienku,
@Icouldbeyourmom: w kqzdym z trzech co innego. klawiatury, taśmy wyświetlacza, regulatory napięcia. Fajne mają wykończenie, ale nic czego nie dostaniesz w tej półce cenowej u konkurencji. Każdy MB ma jakiś tragicznie słaby punkt, a stosunek do klienta to plucie mu w twarz. Z resztą nie tylko do klienta a i absurdalne wnioski wysuwane w stronę kontrachentow przy okazji IODT. Ale tutaj więcej napisać nie mogę bo NDA
@Oskariat: oho, kolejny co myśli, że posiadanie Apple to bycie bogatym xD Macbooki mają c-----a obsługę dockow usbc, sam system c-----o sobie radzi z wieloma monitorami. Po prostu nie jest zrobiony do takiej pracy
@wez_idz_sobie: ja wielu nie znam. Tylko mac to jak choroba. Widzę to od lat - pedalstwo zaczyna się od ajfona. Później mac. A na końcu słuchasz, że nie ważne, że nie oryginalna ładowarka nie ładuje, bo to taki ekosystem.
@2_7_6 Mówisz o windowsie z perspektywy 15lat+. Windows od lat dużo lepiej wspiera zarządzanie oknami i większą ilosc monitorów (mac ma jakieś płatne wtyczki które przybliżają ta funkcjonalność ale nie testowałem).
Ja mam doświadczenia tylko z MacBookami pro. Intel strasznie się grzał i thermal throttling ograniczał procek nawet do 26%. Praktycznie wszystko względem windowsa na minus z wyjątkiem terminala,, touchpada (I tak wolę myszkę) i brew. Od miesiąca przesiadłem się na
@BreathDeath: dock na jednym monitorze słabo ogarnia otwarte wiele instancji tej samej aplikacji, na wielu monitorach jest jeszcze gorzej. Jak chcesz normalny pasek zadań, co nie zajmuje połowy ekranu to musisz płacić $$$
@Izanagi013: Nadal nie rozumiem, mam kilka instancji tej samej aplikacji, nawet kilku i mi działa. Pasek zadań to chodzi Ci o dock? Przecież można sobie kliknąć, że się automatycznie ukrywa albo zmniejszyć rozmiar, poza tym nawet jak jest standardowy to nie jest duży. Serio się pytam, bo nie rozumiem o co Ci chodzi, ostatni Windows, którego używałem to 7, może nagle się coś zmieniło i o czymś nie wiem?
@BreathDeath: ciężko się między nimi przełączać i mac nie wie na którym monitorze są. Musisz używać spotlight, co jest mega wolne. Nie możesz kliknąć na ikonę na docku, bo jest jedną dla kilku okien. Paski z tytułami okien w innych systemach są dużo lepsze do pracy. Dock na maku nadaje się najwyżej do paru aplikacji włączonych.
@BreathDeath: jak używałeś od samego początku to pewnie tak, ale weź teraz przełącz się na coś, co działa kompletnie inaczej i wymaga więcej klikania. Próbują mi w kolejnych pracach wciskać te maki, bo koduję w TS, no ale nie da się zastąpić windy z powerToys ( ͡°͜ʖ͡°) I w takim dellu do pracy masz gniazdo słuchawkowe, usb, hdmi i nie muszę brać docka usbc
#pytanie #it #programowanie #programista15k
Ja głównie pracuje na macbookach ze względu na nowy procek i rodzaj tworzywa z którego zrobiony jest sprzęt.
@wez_idz_sobie: co drogie? Porownywalny laptok z windows drozszy
@Izanagi013: biedak widze nie wie co to usb c xd pomijam ze macbook pro ma pelnowymiarowe hdmi
@Leniek: I co się zepsuło/uszkodziło w nich?
Fajne mają wykończenie, ale nic czego nie dostaniesz w tej półce cenowej u konkurencji.
Każdy MB ma jakiś tragicznie słaby punkt, a stosunek do klienta to plucie mu w twarz. Z resztą nie tylko do klienta a i absurdalne wnioski wysuwane w stronę kontrachentow przy okazji IODT. Ale tutaj więcej napisać nie mogę bo NDA
Macbooki mają c-----a obsługę dockow usbc, sam system c-----o sobie radzi z wieloma monitorami. Po prostu nie jest zrobiony do takiej pracy
Ja mam doświadczenia tylko z MacBookami pro. Intel strasznie się grzał i thermal throttling ograniczał procek nawet do 26%. Praktycznie wszystko względem windowsa na minus z wyjątkiem terminala,, touchpada (I tak wolę myszkę) i brew. Od miesiąca przesiadłem się na
@Izanagi013: xd
I w takim dellu do pracy masz gniazdo słuchawkowe, usb, hdmi i nie muszę brać docka usbc