Aktywne Wpisy

WielkiNos +345
juleczka obraża mającego 400 hektarowe gospodarstwo rolnika. Nieskalana myślą istota twierdzi, że to co robi rolnik jest niepotrzebne (wiadomo, jedzenie jest ze sklepu), ma tylko malutką działeczkę na własny użytek (400 hektarów jej się pomyliło z 400 metrów) i w ogóle to ją nudzi i nie dorasta do jej poziomu. Ja bym powiedziała, że pan jej poziom sporo przerasta, bo trudno nie przerastać czegoś będącego poniżej dna. Szkoda, że juleczka nie zrozumiała,

Czy facetom podoba się taki krój spodni u kobiet? Czy jednak wolą klasyczne "rurki"?
#rozowepaski #niebieskiepaski #modadamska
#rozowepaski #niebieskiepaski #modadamska
źródło: Screenshot_20250127-073019~2
Pobierz

- Denerwuje mnie konfiguracja wszystkiego żeby w ogóle kompilować, nie chcę się babrać z Cmake i innymi. Rozwiązaniem na to teoretycznie jest QT Creator, on wszystko w teorii ogarnia
- Zarządzanie dependency i bibliotekami. W językach takich jak Java na Androidzie to tylko podajesz nazwę pakietu i wersję i tyle, wszystko samo ogarnia. Tutaj trzeba często pobrać samemu bibliotekę i skompilować
Z innych opcji nad jakimi myślałem to jest Rust. Próbowałem w nim pisać, ale jest dla mnie brzydki jak noc. Nie mogę jakoś jego zdzierżyć. Python z kolei jest dla mnie problematyczny że nie ma statycznego typowania zmiennych. Jakie w takim razie rozwiązanie polecicie?
#programowanie
źródło: IMG_2309
PobierzProgramy nie są od tego aby je wysyłać na konkursy piękności, tylko po to aby spełniały wymagania.
Jeżeli ma być embedded i nie ma być C / C++, to obecnie jedyną alternatywą, która nie jest zabawką lub tylko ciekawostką,
Dla mnie jest to ilość informacji, którą muszę trzymać w głowie w jednym czasie aby zrozumieć jakiś konkretny fragment kodu. Im mniejsza tym kod jest czytelniejszy (dużo zależy oczywiście
Jest coś takiego jak nanoframework do różnych urządzeń.
C# to fajny język, zarządzanie zależnościami jest bajecznie proste.
Nie wiedząc co chcesz napisać ciężko określić czy się nada czy nie.
Narzut związany z GC jest zupełnie akceptowalny dla pewnych rozwiązań, dla innych oczywiście nie.
Sam język ma mechanizmy, które pozwalają na ograniczenie alokacji przez co ograniczasz użycie pamięci i samego GC.
Przejście z c++ do c# powinno być w miarę proste.