Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +64
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Operator_imadla +526
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
Niektórzy, zwłaszcza byli olsztynianie, mogą się teraz zaśmiać, ale to miasto, mimo że byłem tam tylko raz i to na meczu Stomilu (xD) jawi mi się jako TOP miejsc do życia w Polsce. Poprawcie mnie, jeśli moje wyobrażenia to bzdury:
- Stolica województwa, więc siłą rzeczy jakaś praca, jeśli nie zdalna, to stacjonarna zawsze będzie
- Malownicze położenie, jeziora, zieleń, czyste powietrze, masa atrakcji turystycznych w okolicy
- Miasto całkiem spore, ale nie zakorkowany moloch jak jakiś Wrocław, szybko dojedziesz z punktu A do B, wszystkie usługi niezbędne do życia są pod ręką
- Pruska architektura i mentalność, Allenstein, to jednak zawsze lepiej niż kongresówka
- Infrastruktura się rozwija, powstają kolejne ekspresówki, jako tako działające lotnisko
- UWM, szkoła policyjna w Szczytnie, więc życie studenckie się kręci, a to bardzo istotne. Kortowiady i inne
- Jeśli dla kogoś sama Warmia i Mazury to za mało - półtorej godziny jazdy i jesteś w Trójmieście
#polska #olsztyn #mazury #warminskomazurskie #pytanie
Jeśli miałbym swoje mieszkanie, to mógłbym tam żyć, bo jest wszystko, co może być potrzebne do przyjemnego życia xd
- z pracą na miejscu jest imho lipa i nie ma w czym przebierać,
- pod względem natury ok, pod względem turystyki też bieda,
- nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale poruszanie się autem po Olsztynie teraz to jest jakieś nieporozumienie. Korki i remonty w całym mieście. Wygodniej mi było się poruszać autobusem,
- pierwszy raz słyszę o jakiejś pruskiej mentalności,
- ekspresówki rzeczywiście na plus, z lotniska nawet nie mam jak korzystać, bo ledwo co
https://www.olsztyn.com.pl/artykul,olsztyn-miastem-dla-mlodych-ludzi,28220.html
https://www.olsztyn.com.pl/artykul,olsztyn-wysoko-w-rankingu-oceniajacym-jakosc-zycia-mieszkancow,25999.html