Wpis z mikrobloga

Słyszałem, że są tu kozaki co ogarniają tą grę. Mam zagadkę: jak gram blade trapem gdzie 99% dmg pochodzi z lightning damage i mam w rękawicach eldrich implicit lightning exposure on hit to trapy z tym działają? I drugie pytanie czy jeśli działają to czy będą działały z awakened elemental focus supportem?

Nie mam tego jak sprawdzić, bo zajebisty interfejs gry jest w #!$%@?ę nieczytelny,

#pathofexile
  • 4
@PortalZeSmiesznymiObrazkami: pob nalicza wszystko co jest. Jak tylko dodam imlicit do rękawiczek. Pytanie czy debuff się nakłada z blade trapa i czy nakłada się mimo ele focusa?

Najłatwiej można by sprawdzić w pvp ale znaleźć kogoś na pvp na ssf standardzie to powodzenia xDD
@bubr32: tak, trapy mogą nałożyć Exposure pochodzący z takiego implicitu. Elemental Focus nie ma zaś nic do tego z 2 powodów - powinno pierwsze ten support uniemożliwia jedynie nakładanie ailmentów, a exposure to nie ailment. A po drugie trapy mogą nakładać on hit efekty pochodzące bezpośrednio od ciebie np dzięki ekwipunkowi, a nie z gemów. Dla przykładu gdybyś miał pierścionek z flammability on hit - to trapy by to nakładały. Ale
@wszystkie_loginy_zajete: O, i to jest fachowiec :D Wciąż jednak nie rozwikłałem jak w UI widoczny jest na mobach ten debuff, bo jak próbuję z autoattacka walnąć moba to raz się pojawia czerwony piorunek po lewej stronie lifebara moba a raz nie i nie wiem od czego to może zależeć jeśli to w ogóle to