Aktywne Wpisy

sasik520 +83
Ceny w tym kraju już skrzywiło kompletnie.
Właśnie pękło 100 zł za wymianę baterii w dwóch klasycznych zegarkach. Sto złotych. Żeby to jeszcze były jakieś konkret zegarki. Jeden jest praktycznie zabawkowy, wart może z 30 zł (czyli mniej, niż kosztowała bateria), drugi bardzo zwykły, w dniu zakupu n-lat temu wart może z 500, dziś może z 200.
Stać mnie, zarabiam bardzo dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera mając świadomość stosunku wartości
Właśnie pękło 100 zł za wymianę baterii w dwóch klasycznych zegarkach. Sto złotych. Żeby to jeszcze były jakieś konkret zegarki. Jeden jest praktycznie zabawkowy, wart może z 30 zł (czyli mniej, niż kosztowała bateria), drugi bardzo zwykły, w dniu zakupu n-lat temu wart może z 500, dziś może z 200.
Stać mnie, zarabiam bardzo dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera mając świadomość stosunku wartości

janusz_z_czarnolasu +403
No i czy amortyzator pod siodełkiem może pomóc na ból dupy czy raczej ewentualnie wymieniać siodełko? Spodenek rowerowych jeszcze nie mam.
Jestem początkującą rowerzystką, w tym sezonie zrobiłam już kilka tras po 10-15 km i dwie po 20-25 a po każdej jeździe i tak muszę zrobić kilka dni przerwy żeby tyłek mi się zagoił xD
#rower #rowery
O amortyzatorze pod siodlekiem nie slyszalem ale ja to starej daty jestem wiec pewno wypadlem z obiegu :P
niemniej siodelko jaknajbardziej mozna wymienic. Ale duzo daje pampers i przyzwyczajenie.
Sprawdź w internecie sposób na mierzenie rozstawu kości kulszowych. Można to nieźle zrobić w domu. Później sprawdź, czy siodełko na szerokość dopasowaną do twojej pupy i ewentualnie wymień. I pamiętaj, że od miękkiego bardziej boli, więc nie idź w grobie siodełka.
Kobiety na ogół potrzebują szerszych siodełek niż mężczyźni z racji budowy
jeździć ile wlezie, mięśnie w duoupie muszą się wyćwiczyć...
@Nithak @ojciec6rga po jakim czasie? xD
@kasin moje siodełko jest wąskie więc noszę się z planem wymiany, ale niestety zanim zbiorę hajsiwo dupa może być w strzępach.
@mala_rybka: kwestia przyzwycajenia i wyrobienia :P doupa sie przyzwyczai. Ale polecam inwestycje w spodenki z pampersem :P
Wymiana siodła to podstawa, ale gacie z pampersem też robią robotę. Jak wyżej było napisane, najpierw zmierz rozstaw kości kulszowych i dopiero dobieraj siodło. Najłatwiej to wziąć gąbkę florystyczną i usiąść na niej w pozycji jaką przyjmujesz na rowerze i na podstawie wgłębień określić rozstaw. Kosztuje grosze.
Ale! Póki
Dzięki za porady - dzisiaj poszukam spodenek z poduchą i przetestuje zmiany w ustawieniu siodełka! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mala_rybka: I o tym mówię...
Ze swojego doświadczenia wiem, że w przypadku spodni nie ma co oszczędzać, bo to najbardziej kluczowy aspekt ubioru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fitting dobry pomysł, ale pierw bym próbował samemu kombinować, tylko na podstawie konkretnych materiałów, sam fitting też potrafi kosztować w zależności od miejsca od 500 do 1000 złotych...
@mala_rybka: Tak, ale zmień partnera na innego niż mokbe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to zależy od wielu czynników, smarowanie jest najważniejsze ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kasiknocheinmal: na stówkę mam za nisko siodełko - ale na razie musi tak zostać, bo łatwiej mi zsiadać / wsiadać. Z czasem i z doświadczeniem
Generalnie gatki mają dobrze przylegać i być wygodne, więc dobrze by było by były z szelkami, ale w przypadku