Wpis z mikrobloga

  • 0
@pieczony_szczur_z_ogniska: Jedną czy kilka? Mięso można obrabiać na milion sposobów. Jednym z nich jest potarcie przyprawami (dużą ilością) szczelne zakrycie i umieszczenie w lodówce na min. 2 h do całej nocy nawet na luzie.
Mozna też zrobić solankę (dużo soli, woda gar, mięso, lodówka i zostawić tak samo. Potem wytrzeć doprawić uważając na sól, lepiej już nie solić i jazda z tematem.
Mozna też użyć marynaty na bazie jogutru lub
  • Odpowiedz
mleko, sól, suszona cebula, czosnek


@arinkao: Te sprobuje. Zapomnialem ze tak przygotowywalem schabowe noc przed smazeniem wiec mozna i caly schab tak zrobic. Ale po wyjeciu i odlaniu z zalewy bezposrednio upiec czy obtoczyc jeszcze w jakiejs przyprawie? Czy namaczanie w mleku to baza pod dalsze przyprawianie?
  • Odpowiedz