Wpis z mikrobloga

Wiem że internetowe petycję #nikogo Jednak w tej sprawie są jakieś szanse na pozytywne zakończenie. Sama sprawa przejścia/przejazdu przez sluzę w Ratowicach pojawiła się ostatnio na mirko. Jest to ważna przeprawa dla mieszkańców #wroclaw i okolic. W zasadzie jedyna w promieniu kilkunastu km nie licząc nielegalnego przejścia po moście kolejowym w czernicy. Do czasu rozpoczęcia przebudowy śluzy można było normalnie przejść na drugą stronę #odra na piechotę, albo przy pomocy #rower To popularny szlak na wieżę widokową w Kotowicach. Po zakończeniu przebudowy, przejście zostało zamknięte a podawane argumenty są absurdalne. Zachęcam do podpisania: https://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_udostpnienia_dla_ruchu_turystycznego_przejazduprzejcia_tras_pieszo-rowerow_nr_2_w_miejscowoci_ratowice?fbclid=IwAR0EH6klinaVZ9FfoI2VvdD_UHs3Qjicfoj-nzQpBXkEjtDKPkdiqokY0w8

Taguję też #bieganie bo wiem że sporo biegaczy również korzystało. Poniżej treść petycji

• 4
@Ogau: Zazwyczaj nie działają, ale tu chodzi o to żeby zrobić jak najwięcej szumu, zaangażować polityków i dziennikarzy, tym bardziej ze ludziom zależy na tej przeprawie. Idą wybory więc może uda się coś ugrać. Ja tam się mogę w czernicy przeprawić przez most kolejowy, ale rodzina z dzieciakami to już tak słabo.
@Ogau: Szosę to jeszcze idzie przeprowadzić, ale weź tam dojedź najpierw. Od czernicy to jeszcze jak cie mogę, ale od strony Kotowic przez las trzeba. Do Oławy niby spoko, tylko że trasa Jelcz-Oława jest po pierwsze dziurawa a po drugie pełna #!$%@? kierowców niestety.