Aktywne Wpisy

SynMichaua +77
Leżę jeszcze w łóżku i czekam aż wszyscy wstaną żeby razem z żoną i dzieciakami zjeść śniadani, później pokażę dzieciakom Hirołsy i będę grał do obiadu, wczoraj instalowałem na czysto Windowsa tylko po to.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
źródło: IMG_3611
PobierzMirki #chwalesie po 25 latach palenia mam 24h bez fajek. Ja wiem że je#ac palaczy śmierdzieli ale trzymajcie kciuki za moją wytrwałość.

Mam dosyć luźne stosunki z moim pracodawcą, więc mógłbym się spokojnie dogadać na dodatkowe 20 dni urlopu płatnego na tym B2B. Na L4 w ciągu ostatnich 2 lat byłem dosłownie 2 dni. Do tego mam dodatkowe zlecenia poza pracą, które też chciałbym rozliczać na FV, bo w tym momencie rozliczam na Useme, które zdziera ze mnie prowizję. Też jest możliwość skorzystania z ulgi, bo fakturę wystawiałaby druga jego spółka, w której nie byłem zatrudniony.
I tutaj pojawia się moje pytanie - muszę to rozegrać tak, żeby to opłacało się mi i on na tym nie tracił bardziej niż trzymając mnie na UoP. Czy jak będę mu wystawiał fakturę na tę samą kwotę jaka w tym momencie stanowi całkowity koszt pracodawcy, to on będzie na tym stratny? Przykładowo - ja zarabiam 7000zł netto i jego koszt całkowity pracodawcy wynosi 12 279zł. Czy jak mu wystawię na tę kwotę fakturę to będzie stratny?
Jeszcze kolejne pytanie - od jakich kwot realnie opłaca się przechodzić na B2B?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
#praca #pracait #programowanie #korposwiat #finanse #b2b #samozatrudnienie
Tutaj masz fajny kalkulator, pobaw się nim trochę, poprzesuwaj suwakami i powinno ci wyjść co ci się najbardziej opłaca: https://www.infakt.pl/kalkulatory/zmiany-podatkowe-2022/
@dendrofag pare stówek miesięcznie na księgową to bym nie przesadzał, mi księgowa ogarnia za 150 zł. No ale tak, trzeba to uwzględnić.
@chlopak_twojej_matki: https://jakipit.pl/polskiLad/kalkulator
Co do pracodawcy: nie będzie stratny. Jedyne ryzyko po jego stronie jest takie, że skarbówka może się doszukiwać znamion umowy o pracę. Z dodatkowych zalet to mniejsze ryzyko związane z niedyspozycyjnością pracownika tj. bardzo długie L4, ciąża. Na B2B nie masz takich benefitów, więc i pracowników mniej korci, żeby iść na coś takiego. Inna zaleta
@chlopak_twojej_matki jakiej wysokości pobierają prowizję?
@chlopak_twojej_matki: jak już zarabiasz 10000 brutto na UOP to warto myśleć nad B2B i wtedy przy zmianie pracy rzucaj z 100zł/h conajmniej