Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
4 lata temu rozpadło się moje małżeństwo
Rozwód poszedl całkiem sprawnie bo na 1 rozprawie on przyznał się do winy, a więc nawet mam orzeczenie sądu o jego winie, a on sam zrzekł się większości praw rodzicielskich....
On żyje sobie swoim nowym życiem (już ma kolejna żonę a w bonusie z nią jej dzieci) a ja zadręczam się bezsensownością mojego życia
1,5 roku terapi pomogło ale na jakiś czas
4 lata temu rozpadło się moje małżeństwo
Rozwód poszedl całkiem sprawnie bo na 1 rozprawie on przyznał się do winy, a więc nawet mam orzeczenie sądu o jego winie, a on sam zrzekł się większości praw rodzicielskich....
On żyje sobie swoim nowym życiem (już ma kolejna żonę a w bonusie z nią jej dzieci) a ja zadręczam się bezsensownością mojego życia
1,5 roku terapi pomogło ale na jakiś czas

lorquu +155
#medycyna #ratownikmedyczny #ratownictwo #sor #poz #nfz #lekarz
Jeśli ręka-ręka albo ręka-ziemia (przez nogi), to lekarz koniecznie i niech choć EKG zrobią. Jeśli to było tylko porażenie w ramach jednej dłoni (typu dwa palce w puszkę gniazdka), to ryzyko jest niewielkie, ale i niezerowe, dla pewności lepiej się zgłosić.
Objawy zawału to także drętwienie czy ból ręki.
Osoba mimo sprzeciwu dostarczona na SOR, spędziła tam 3 godziny, miała zrobione EKG i morfologię, a później dostała kroplówkę. Według lekarzy wszystko w porządku, ból i trudność poruszania ramienia to prawdopodobnie bardziej efekt upadku niż porażenia. W zaleceniach obserwować do upływu pełnej doby od momentu zdarzenia. Czyli dmuchaliśmy na zimne, dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)