Wpis z mikrobloga

Zgoda, może rzeczywiście starczy juz tych rządów PO czy PiS a nawet Lewicy, wszyscy już oni byli u władzy i za kazdym razem nienalepiej się działo.
Moze faktycznie Konfederacja jest opcją, ale czy ktokolwiek moze powiedzieć, czy oni mają kim obsadzić ministerstwa?
No ok, Mentzen jasno deklaruje, ze mysli o ministerstwie finansów i to ma sens, bo ma duzą wiedzę i z pewnością wiele bzdurnych podatków, opłat by zlikwidował.
Ale przecież są inne ministerstwa, kogo oni tam chcą obsadzić?
Chcą tak jak PO wsadzić jakąś Muchę na ministra sportu?
Która się zastanwaiała nad III Ligą hokeja w Polsce i przy pucharze polski dwóch zwaśnionych drużyn, pytała kto wyznaczył takie ryzykowne spotkanie.
Czy jest tu ktoś z Konfederacji i mógłby to sensownie wytłumaczyć.
Ja wiem, ze obsadzać stanowiska to moze ktoś, kto ma władzę absolutną, czyli większość i nie musi wchodzić w koalicję a do tego Konfederacji daleko, ale czy macie konkretne nazwiska "w razie co"
-------
#polityka #pytanie #konfederacja #polska
  • 6
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Kiedyś bym powiedział: Bandzior na ministra edukacji (całkiem realne), ale to już nieaktualne. Bosak dobrze orientuje się w polityce unijnej, chyba jest jakieś ministerstwo od unii?
Ogólnie, powinni promować swoich ludzi i zadbać o reprezentację w terenie - w poprzednich wyborach samorządowych, w moim okręgu nie mieli żadnego człowieka.
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: >Zgoda, może rzeczywiście starczy juz tych rządów PO czy PiS a nawet Lewicy, wszyscy już oni byli u władzy i za kazdym razem nienalepiej się działo.

Rządy SLDe i PO były najlepszymi rządami dla Polski. Katastrofalne to są rządy PiSu popierane przez konfiarzy czy jak się to oni wtedy nazywali w 2015 roku XD