Aktywne Wpisy

Dalamar +107
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

theoretically +61
nie rozumiem tej presji i spuszczania się nad tym żeby koniecznie robić coś fancy w sylwestra i spędzić wśród ludzi może u mnie to kwestia autyzmu bo nie lubię ani ludzi ani hałasu ale serio picie herbatki i układanie puzzli brzmi lepiej niż wymuszone próby socjalizacji bo serio skoro unikam ludzi cały rok to czemu w ten jeden dzień o---------c jakiś szajs #przemyslenia #niepopularnaopinia #sylwesterzwykopem

Obok mojego miejsca zamieszkania powstaje duże osiedle deweloperskie- pierwsze mieszkania już na sprzedaż. Największe mieszkania 36m2. Chów klatkowy polaka. Jeszcze jak ktoś może wspomóc finansowo dziecko to jako tako ale kierwa ile osób ma wybór po szkole- iść do gułagu i żyć od pierwszego do pierwszego albo wrócić na obsraną wiochę gdzie w ogóle nie ma pracy. Ciężko rozwinąć się w tym kraju bez jakiejkolwiek pomocy finansowej. W Norwegii jak pracowałem z dziewczyną, oboje proste prace to jedna pensja szła na wynajem kawalerki, jedzenie, jakieś meble czy elektronikę a druga pensja zostawała na koncie. W polsce wykonując proste prace (które musi ktoś wykonywać) to jedna pensja idzie na wynajem mieszkania i opłaty.
Moim autystycznym mózgiem też nie ogarniam religii. Jaki to przypadek że akurat wierzysz w daną religie a nie inną bo urodziłeś akurat tutaj i akurat w danym czasie. Czemu akurat teraz nie mijam pogan na ulicach? A bo w 2023 taka religia została wybrana z pośród 1000 innych.
Ludzie robią sobie dziecko i wiedzą (albo i nie) że państwo będzie zabierać 45% wypracowanych pieniędzy w akcyzach podatkach daninach. Ja z moimi dolegliwościami z suchym okiem muszę leczyć się prywatnie. Nawet światło już nie pali się na jednej z głównych ulic na przedmieściu. Włączam TV to leci propagandowe szambo. Gdzie są te pieniądze?
Choroby to temat rzeka. Nikt nie daje żadnej gwarancji że dziecko będzie zdrowe.
Może mam jakieś krzywe spojrzenie na to wszystko. Ja nie czuje satysfakcji żyjąc na takiej patologicznej planecie i po prostu nie rozumie ludzi którzy chcą mieć potomstwo.
#antynatalizm #polska #zalesie #depresja
@Turkotka: Ale wiesz, że jak jesteś dorosły i rodzice już nie każą to możesz zmienić poglądy religijne, nie?
Trzy zdrowaśki, alleluja i do przodu- jazda z k-----i” cyt. z ,,polskie tango”.
Chodzi mi o to że trzeba żyć wśród takich ludzi.
@Turkotka: mechanizm ewolucyjny.
Zawsze można kupić jakieś 150m na Złotej 44 w Warszawie jeśli 36m to za mało. A to, że cię nie stać to tylko i wyłącznie twoja wina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Turkotka: nie, po prostu tak wygląda rzeczywistość kiedy patrzysz na nią bez różowych okularów optymizmu, ignorancji i myśli magicznych o duszyczkach i kochającym bogu czy tam innych znakach zodiaku i cudownych kryształach xd
polecam esej Ostatni Mesjasz jeśli jeszcze nie czytałeś, tam autor bardzo rzeczowo wszystko wyjaśnia
2) co zlego jest w mieszkaniu na 36m2 jak jest się młodym, bez dzieci?
3) co cie interesuje wiara innych? Nie jestem chrześcijanką i zupełnie nie odczuwam żeby wierzenia innych ludzi miały wpływ na moje życie.
2. Żyjesz w jakieś bananowej bańce? Jak się jest młodym i dostanie się takie mieszkanie to git tylko prawda jest taka że
Nie wiem co jest złego w wynajmowaniu mieszkania do 30. Zanim nie założyłam rodziny, własne mieszkanie nie było mi kompletnie do niczego potrzebne. Dlatego
Co do mieszkań to nie ma nic złego w wynajmie na zachodzie ale u nas jak masz płacić 20% więcej i spłacać swoje to lepiej się spiąć i ogarnąć jak najszybciej wpłatę własną ale bez pomocy rodziców jest to bardzo ciężkie.