Wpis z mikrobloga

@Akshxh: Podobny czas robienia. Tu zamiast beszamelu i makaronu musisz ugotować ziemniaki.
Ragu z mięsa mielonego robisz jak w przypadku bolognese. Ja dałam jeszcze rydze, marchewke, seler naciowy, czosnek, cebulę, zrobiłam na czerwonym winie, na koniec mleko, klasycznie. Ziemniaki gotujesz, potem ugniatasz i dodajesz masło, mleko (niewiele) żółtko, ser żółty starty.
Brytole dają pewnie słodki cheddar, ja twardy bursztyn. Nie dawałabym następnym razem sera do ziemniaków bo się zgubiły, lepiej było
robiłem dwa tygodnie temu i mam takie samo przemyślenie na temat tej zapiekanki xD


Można ją zrobić tylko po co xD


@Krzysiauke: Ej no dokładnie, już nie chciałam się rozpisywać żeby nie urazić uczuć Brytyjczyków ale kompletnie tego nie rozumiem xD