Wpis z mikrobloga

Warner Bros. Discovery Inc. prowadzi rozmowy na temat serialowej ekranizacji serii Harry Potter.

Każdy sezon miałby się skupiać na jednej książce a w produkcję show ma być zaangażowana sama J.K. Rowling aby „zapewnić zgodność z oryginałem” -jednakże ma ona nie być showrunnerką produkcji.

Warner Bros. przygotowuje się do ogłoszenia nowej strategii streamingowej, którą zaprezentować mają już w przyszłym tygodniu - serialowa adaptacja przygód Pottera ma być kamieniem węgielnym nowego podejścia do HBO Max gdzie ważne będą seriale oraz filmy oparte na historiach i postaciach, które widzowie już znają.
- bloomberg.com

#film #seriale #hbomax #hbogo #harrypotter
janushek - Warner Bros. Discovery Inc. prowadzi rozmowy na temat serialowej ekranizac...

źródło: 929F88F4-7DE8-4C39-90F6-56AA37839CE3

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
@janushek:
Z jednej strony fajnie bo ekranizacja tomów 4-6 była strasznie wykastrowana w stosunku do książki.
Mam jednak dwie obawy:
1.Z innymi aktorami to już nie będzie to samo. Watson, Grinta i Radcliffa mam tak wrytych w głowę, że nie umiem sobie wyobrazić innego wizerunku.
2.Jakoś mam obawy co do tej zgodności z oryginałem. Nie wierzę, że nie dorzucą sami-wiecie-czego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 6
Nie wierzę, że nie dorzucą sami-wiecie-czego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@vateras131: haha hehe ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
niech Harry będzie czarnym gejem, psychoprawica będzie chociaż miała nowy temat obok aborcji i Memcena
  • Odpowiedz
Każdy sezon miałby się skupiać na jednej książce

@janushek: ciekawe, miesiąc temu gadali, że chcą robić coś niezwiązanego z książkami?!
Historia miałaby rozgrywać się w innych ramach czasowych i miałaby być niezwiązana z HP. IMO bardzo dobre rozwiązanie bo watek HP jest wg. mnie wyczerpany.
  • Odpowiedz
  • 0
@piaskun87: kiedy tak gadali? Miesiąc temu to było info, że będzie serial na podstawie gry która dzieje się wiele lat przed Kamieniem Filozoficznym

Ale jeszcze wcześniej mówili że marki typu LotR i HP przynoszą im dużo zysku więc
  • Odpowiedz
1.Z innymi aktorami to już nie będzie to samo. Watson, Grinta i Radcliffa mam tak wrytych w głowę, że nie umiem sobie wyobrazić innego wizerunku.

@vateras131: Jest w takim razie nadzieja, ze moze zatrudnia chociaz srednich aktorow tym razem. ;)
  • Odpowiedz
@syn_czlowieczy:
Oj tam - był w tym jakiś taki urok.
Poza tym nawet już pomijając tę trójkę to zostaje chociażby Alan Rickman, Gary Oldman, Maggie Smith. To już jest wysoka liga jeśli chodzi o aktorów.
  • Odpowiedz
@piaskun87: obie informacje mogą być prawdziwe.
Historia w serialu może być tematycznie związana z książką, ale epizody w niej nie były zawarte lub jedynie wzmiankowane.

W sumie nie ma większego sensu robić tego samego co już zostało napisane lub zekranizowane - czym mieliby przyciągnąć widzów jak już wiesz co będzie.

Z drugiej strony "Pierścienie władzy" zostały tak oplute, że wydawałoby się że jakiś gwałt na tej opowieści został zrobiony ;)
Ludzie
  • Odpowiedz
Mają na tacy tyle możliwości żeby wycisnąć coś z tego uniwersum, jak np. serial o Huncwotach (totalnie chciałbym coś takiego obejrzeć, gdyby dobrze to przemyśleli, to mógłby być po latach klasyk na równi z filmami HP), to nie, lepiej zrobić średnie filmy o podręczniku wspomnianym może z dwa razy, ujowe gry (poza Kamień Filozoficzny i Hogwart's Legacy) i teraz na sam koniec reboot serii, w której totalnie nich nie wyobraża sobie innych
  • Odpowiedz
  • 0
@siodemkaxx: no ok ale chciałbyś zrobić z czterech książek po dwa filmy, to daje plus minus dekadę od poznania Syriusza do Bitwy o Hogwart XDDDD ciężko żeby ktoś się wtedy na takie quasi MCU zdecydował
  • Odpowiedz