Aktywne Wpisy
wilk633 +157
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
#lodz
#notariusz
#prawo
#rod
Komentarz usunięty przez autora
plus 1% podatku dla państwa chyba dojdzie
Polecam, zadzwoń, zapytaj.
PS. cena jak na ROD to powiem Ci, że powalająca. W ubiegłym roku znajomi nad jeziorem w kuj-pom, kupili działkę rekreacyjną, na własność za 60k. Nie to, żebym się p-----------ł, po prostu mega drogo jak na ROD, chyba, że naprawdę warto ;)
@Zawodowy_Janusz: nie każdy ma czas i chęć jeździć z Łodzi po 100km w jedną stronę by spędzić tam np. kilka godzin ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak na Łódź, mało jest działek w mieście dlatego ceny są mocno wywindowane. Niezmiennie odkąd pamiętam za zapuszczone działki o małym metrażu już wołali od 30k, średnio za zadbaną działkę z murowanym budynkiem i pow. 300m2 całej działki, ceny
@SeriousDude: Chodziło mi tylko o pokazanie pewnego porównania. Płacenie takiej kasy za działkę ROD, to jakbyś płacił 70k za MOŻLIWOŚĆ wynajęcia mieszkania - a i tak w każdej chwili mogą Ci taką działkę odebrać, nigdy nie będzie Twoja.
@SeriousDude: Wołać sobie
@Prezes_Lato: 75k? To chyba trzy dzialki albo dwie wypasione xD Niedawno rodzice sie interesowali ile by mogli dostac za swoja...
A co do podpisu - to jest stala cena za podpis, cos kolo 100zl bedzie.
@Prezes_Lato: Jeśli tylko masz świadomość, że płacisz tyle za coś, co nigdy nie będzie Twoje, i w każdej chwili może być Ci odebrane, ( jak to miało miejsce np: przy likwidacji całych ogrodów lub ich części w związku z budową tunelu średnicowego) to spoko. Przyjdzie rzeczoznawca i wyceni, że Twój domek i nasadzenia były warte 10k i tyle dostaniesz i pa.
@yhbgrobdoivbvwamsv @Zawodowy_Janusz
Cena za działkę normalna, te klepanie postów to chyba z kompletnej niewiedzy.
@Dziki_czoug: no wlasnie z wiedzy, mowimy o ROD w lodzi
@Dziki_czoug: xD xD