Wpis z mikrobloga

a ty płać robaku za bilety

@GoldenJanusz: No chyba nie za jego bilety, bo on jeździ bentleyem.
Serio myślisz, że bogatych wojna nie dotyczy? Że jak masz bentleya to b---y na twój dom nie spadną?
Bogaty Ukrainiec uciekł przed wojną. Wydaje u nas kasę, może nawet biznes prowadzi, płaci podatki, a wykopkowi żal biletów XD
  • Odpowiedz
@spacexdragonbaritone nie to miałem na myśli, fakt, postawiłem bardzo odważną tezę. Nie mam statystyk, jak ta majętność się rozkłada na obywatelach Ukrainy. No, ale z racjonalnego punktu widzenia, to sama biedota jednak tu nie przyjechała.
  • Odpowiedz
@GoldenJanusz: Z kraju wyjezdzaja w pierwszej kolejności osoby majętne zabierając swój kapitał, biznesy itd ze soba. Mozliwe ze to jakieś gangusy ale nie masz na to żadnego argumentu poza tym ze "jest bogaty więc złodziei" xd
  • Odpowiedz
@kodecss: Dziwisz się ludziom którzy całe życie płacą podatki i nie ma dla ich dziecka miejsca a nagle gdy przyjeżdża ktoś z Ukrainy to magicznie się da znaleźć miejsce?
  • Odpowiedz
Nie od dziś wiadomo, że z kraju wyjechały przede wszystkim osoby majętne, co widać na powyższym obrazku. Biedota została w kraju.

@PanRam: Biedaki też przyjechały, ale głównie z ośrodków miejskich, na zadupiach nie było zorganizowanej wywózki
  • Odpowiedz
@Pessos: No nie dziwie się, bo sam się w------m jak płacę na NFZ z NFZ korzystam raz na ruski rok.
A jak jestem chory tak jak np. teraz i chce iść do lekarza rodzinnego to mi mówi, że dopiero ma wolny termin na następny tydzień

I się pytam "mam gorączkę 38,3 i mam do następnej środy chodzić do pracy?"

No co panu poradzę,
  • Odpowiedz