Wpis z mikrobloga

Co druga stosunkowo MŁODA osoba głosuje na PiS i przybudówkę.

39 % w grupie wiekowej 18-37 lat popiera szurie, 9% pis. Jakby obniżyć ten wiek to byłoby jeszcze gorzej.

Ignorancja i nieświadomość na kogo się głosuje, glupota?

btw gdzie to odchodzenie od kościoła wśród młodych, skoro taki duży procent popiera katozamordystów?

#bekazpisu #neuropa #bekazprawakow #bekazkatoli #polityka
Pobierz
źródło: Zrzut ekranu 2023-03-24 163856
  • 76
btw gdzie to odchodzenie od kościoła wśród młodych, skoro taki duży procent popiera katozamordystów?

@Vosemite: ja jestem zdania, że większość tych ludzi nie zna poglądów konfederatów, widzieli w internecie tylko jakieś memy gdzie mówili jakieś banialuki o niskich podatkach, a niskie podatki to przecież dobrobyt, jak pan doktur powiedział, więc inne partie nas okradają. No i ogólnie są bardziej popularni w tej grupie wiekowej jako "młodzieżowa partia".

Takie rzeczy jak konfederacja
@Vosemite: masz odpowiedź zamieszczoną w screenie, najważniejsze jest żeby Polskie kobiety "bolało".
Fani konfederacji są jak kibice (w każdej partii tacy są na bank ale najbardziej słychać głosy "kibiców" konfederacji.)

To nie jest tak że oni mają poglądy określone i Konfa jest najbliższa tym poglądom, oni po prostu w pewnym momencie usłyszeli że Konfa to "antylewactwo" i uznali że to partia której będą kibicować nie ważne co.

Zobacz na neuropków, podpytaj
@Vosemite: Jeżeli chodzi o Konfederację to ich wynik podwoił się w ciągu 2 miesięcy, czyli jest to efekt przekazu, który wdrożyli. Rozpracowali algorytmy portali społecznościowych, bardzo dużo i bardzo regularnie wrzucając swoje posty na nośne tematy, ale pozbawione kwestii kontrowersyjnych i światopoglądowych. Schowali swoje szurostwo.

Wniosek? Do Konfederacji przykleiła się w ostatnim czasie MASA ludzi, która nie zna prawdziwych poglądów tej partii. Nie wie nic o chęci wyjścia z Unii, o
@woskrosenie: na KO - a dlaczego? bo mają największą szansę pokonać pis - d honta, ale oprócz tego są najsensowniejsi z wyboru który mam. Nie jestem też symetrystą i pamiętam poprzednie rządy, które były nieporównywalnie lepsze.

Główne zarzuty do tuska to są albo pisowskie manipulacje, albo zarzuty, że nie zrobił z polski irlandii.

Gdyby nie oni, mógłbym na obojętnie jaką, byle nie na katozamordystów i pisowców.

Brakuje partii, która byłaby
Takiego czegoś nie ma wśród fanów Konfy, szczególnie na wykopie. Zero krytyki ukochanej partii, zero rozmyślania czy są alternatywy. Korwin coś chapnie pro rosyjskiego a ci lecą z wywalonym jęzorem bronić tego bełkotu

@McWozniak: 100% racji. Trochę jak elektorat pisu - pis i konfederacja nigdy nie popełnia błędów według ich wyborców. Totalne wyparcie
@Vosemite: Z tego co sondaże pokazują to oni odebrali wyborców Holowni. Bo jest przepływ pomiędzy Polska 2050 —-> Konfederacja. Po drugie to też efekt tego, że ludzie są zmęczeni rozdawnictwem i zostawiają poglądy na bok a chcą kogoś kto te rozdawnictwo zatrzyma. Tylko, że Konfa absolutnie z tym nic nie zrobi bo nie ma co ukrywać, że im więcej gada się o socjalu tym bardziej oni zyskują. Gdyby uciąć socjal to
@Vosemite: i to wy podobno jesteście lepsi od konfiarzy XD zielonka troll wysrał takie gówno, a banda wykopków zleciała się jak muchy i sączą swój jad w komentarzach XD Poza tym ten trend jest już od dawna, młodzi mężczyźni głosują na konfe dawniej Korwina, potem ludzie nie są już tak radykalni, zakładają rodziny kombinują jak ugrać coś z tego systemu itp. Poza tym, inne partie nie mają nic do zaoferowania młodym
Ignorancja i nieświadomość na kogo się głosuje, glupota?

@Vosemite: albo szukanie tego kto załatwi ich sprawy? pisowski rząd dla młodych był bardzo korzystny i jak faktycznie do tego jeszcze dorzucą ten tani kredyt to jak ktoś patrzy przez pryzmat swoich spraw to jest sens ich wspierać
@Vosemite: Twój post jest przykładem braku zrozumienia, czym jest antyklerykalizm. Antyklerykalizm to przekonanie, że religie nie powinny być zinstytucjonalizowane i przejawia się krytyką instytucji kościoła oraz dążeniem do tego, żeby instytucje religijne nie ingerowały w życie ludzi. Jednak antyklerykalni mogą być konserwatyści, ludzie religijni, wierzący czy też wyznający jakąś formę duchowości. Można właśnie powiedzieć, że duchowość to jest taka forma religijności poza instytucjami, a nawet poza grupowa, indywidualna, bez obrzędów. Dodatkowo
o tym myślę ja bo ja nie kibicuje Po, lewicy czy Szymonowi, codzien jestem otwarty na to żeby nowa partia mnie przekonała.

@McWozniak: głosowanie na plankton mający szanse na 1% poparcie w naszym systemie jest pomaganiem PISu. Gratuluje oświeconej postawy demokratycznej.
nie wiem co Konfa oferuje dla młodych mężczyzn

@McWozniak: to po cholerę komentujesz tematy polityczne skoro nie rozumiesz jak to działa. Żadna inna partia nie kieruje się do tej grupy społecznej, więc Konfederacja sobie ją zagospodarowuje.

A jeżeli chodzi o nienawiść to praktykują ją wszystkie partie oprócz Hołowni. Wszystkie partie tylko skłócają Polaków ze sobą.
@jskan: ja dobrze rozumiem jak to działa, faktycznie większość partii dość dzieli ludzi na liniach politycznych co nie jest spoko, konfiarze i po części PiS budują swój elektorat na nienawiści do osób LGBT, Żydów, a ostatnio Ukraińców i z tym mam o wiele większy problem.
Te patałachy dosłownie kłamały o tym że Ukraińcy zamordowali Polaka żeby podzielić ludzi i zgarnąć kapitał polityczny
@Vosemite: bo Konfa jest całkiem dobra w budowaniu świata który chce zniszczyć samotnego białego hetero katolika i prezentowaniu siebie jako jedynego lekarstwa. Oczywiście bez żadnych konkretów. Jest to tak skuteczne że momentami Pis zaczyna prezentować podobną propagandę mimo że to oni są u władzy. Dobrym przykładem były robaki gdzie rząd który sam dopuszcza produkty z nich pochodzące zaczął kopiować Konfe w narracji o końcu mięsożerców jako spisku władzy.
@Vosemite: w polsce nie ma partii dla młodego chuopa, mamy centro-libków w postaci PO, katoli z libkowym rozdawnictwem w postaci PiSu, lewaków z libkowym rozdawnictwem w postaci Razemków, kapitalistyczny zaścianek w postaci Konfederacji i plankton polityczny.
@Vosemite: Co Cię dziwi?

Był czas, że mówiono o Państwie jako o dobru wspólnym - republice, gdzie rolą władzy jest tworzyć wartość dodaną w interesie całego społeczeństwa. Wszystko co mogło wpisywać się w to myślenie uległo erozji w ciągu ostatnich ośmiu lat, wcześniej z resztą też nie było z tym najlepiej. Programy partii sprowadzają się z jednej strony do spraw estetycznych, z drugiej strony wspierania swojej klienteli wyborczej kosztem pozostałej części
Co druga stosunkowo MŁODA osoba głosuje na PiS i przybudówkę.

@Vosemite: co do tego kawalka, bardzo czesto widze niebezpieczne uproszczenie ze PISowi nabijaja poparcie tylko emeryci, a z tego co pamietam jak sie zerknie na wyniki wyborow 2 poprzednich wyborow prezydenckich i 2 parlamentarnych to 2 razy PIS / Duda wygrali w kazdej grupie wiekowej, 1 raz przegrali/przegral w jednej, i 1 raz ponownie w jednej albo dwoch grupach. Jasne, w