Wpis z mikrobloga

@lifapek: Ja jestem na IF i tak jak wspomniał @DamianParol oraz @Ganymedes - jesz tyle ile normalnie potrzebujesz tylko w 8h okienku (w wersji najbardziej popularnej "LeanGains" - bo są też inne przedziały, o czym warto pamiętać.

Osobiście uważam, że nie jest to dieta dla każdego, ani tym bardziej "cud" - ja mam tendencję do zalewania się, masa mięśniowa idzie raczej dobrze, w dni treningowe wciągam ok. 2700
  • Odpowiedz
@navaro: A jesteś w stanie wytłumaczyć różnice pomiędzy Lean Massing, a Weight Gain?

@DamianParol: @Puccini: Aż tyle białka? Na Lean Massing wychodzi mi że w treningowe mam 2900 jeść, a w zwykle 1900. Jak szukałem info o IF o znalazłem kanał na Youtube pewnym braci (TheHodgeTwins) którzy wyglądają imponująco(Fota) a twierdze że przy wadze około 95kg dziennie(bez rozróżnienia) przyjmują 2500kcal - w tym 120-140 gram białka.
lifapek - @navaro: A jesteś w stanie wytłumaczyć różnice pomiędzy Lean Massing, a Wei...

źródło: comment_NwLWaSdjPL5tnmguHHpUcKKzJliX2teM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@lifapek: Zapotrzebowanie na białko w sportach siłowych to 1.4-1.7g/kg i czym dłuższy staż tym mniejsze zapotrzebowanie (tak, mniejsze). Te 2g podaje bo jedna z organizacji tak podaje ISSN i często jest łatwiej tak dietę komponować.

Widać chłopaki trzymają się niższej granicy normy (co jest ciekawe bo większość fitnessowców rekomenduje ponad 2g).
  • Odpowiedz
@lifapek: Sam kalkulator Ci na to odpowiada - Lean Massing (+ 20% w DT/ - 10% w DNT - mowa o kcal), a Weight Gain (+ 20% w DT/ - 10% w DNT). W związku z tym co napisał @DamianParol - ma rację w związku z białkiem - jak dobrze pamiętam, to w badaniach wykazano, że grupa sportowców jedząca 1,7g białka i bodajże 2,4 nie miała żadnej różnicy (w
  • Odpowiedz