Aktywne Wpisy

quaz2020 +51
dziś w nocy nadszedł ten wyczekiwany moment, otóż urodziła mi się zdrowa córa, mimo, że były małe kompilacje podczas porodu i skończyło się na cesarskim cięciu - wszystko się udało w pełni i mała jest już z nami (づ•﹏•)づ moja różowa też czuję się dobrze i jest szczęśliwa. jedynym minusem było to, że nie chcieli mnie wpuścić na blok a mieliśmy zaplanowany poród rodzinny, chciałem wykonać

Bobito +110
Dokładnie 160 lat temu 18 marca 1863 roku Polacy pokonali kacapów w Bitwie pod Grochowiskami.
Tego samego życzymy Ukraińcom pod każdym miastem i wsią.
Straty podobne po obu stronach (po 300 zabitych), poza tym powstanie ostatecznie przegrane, więc życzenie tego Ukraińcom to
Najpierw frajersko dać sobie odebrać niepodległość, by później frajersko dać się zabijać w bezsensowynych, niemających sensu powstaniach.
A, byłbym zapomniał. Jak są jakieś sensowne powstania, jak na przykład Wielkopolskie to są niemal całkowicie usuwane z pamięci publicznej narodu, a wspomina się jedynie takie rzeźnie jak PW1944 czy inne...
Wszyscy wiemy, że upadło ale zarówno z klęski jak i zwycięstwa należy wyciągnąć wnioski. Przydadzą się w przyszłości.