Wpis z mikrobloga

@unick: nieskie podatki, wolnosc slowa, uproszczone prawo, uproszczenie rozliczania CIT itd. itd.

Mieszkanie TOWAREM, nie PRAWEM!

@93michu93: lub realnie patrząc na wypowiedzi i działania polityków k0nfy:
- nie da się obniżyć podatków, mamy za dużo zobowiązań, da się je uprościć ale to zajmie lata
- sędziowie w Polsce powinni być katolikami a nie poganami
- musimy wyjść z unii europejskiej
- zakaz handlu w niedzielę to wyższa forma kapitalizmu
-
  • Odpowiedz
Wczoraj jakiś debil obiecywał, że po przejęciu władzy przez k0nfederację będą zamykać do więzień wszystkich plujących na ową partię xD Takich właśnie to to ma sekciarzy...

@officer_K HejtPark z Mentzenem zobacz - jesli bedzie mozna calkowita wolnosc slowa wprowadzic to on za tym jest

@Kryspin013 a tobie to nie odpowiadam bo za duzo bzdur napisales. Moge tylko jeden przyklad podac PoPis - 'Mieszkanie prawem nie towarem!', Konfa - 'Mieszkanie towarem, nie prawem'
  • Odpowiedz
  • 32
Gospodarka według praw Starego Testamentu. Zakaz aborcji, zakaz rozwodów, Ordo Iuris na straży moralności, obciaganie fleta klechom, defeaudacja kasy, nepotyzm, zbliżenie z Rosją i Białorusią na zasadach frajerskich, orbanizacja, szuryzm. I dużo mordy największego polskiego narcyza i mitomana doktora od rozliczania PITów Sławusia Mentzena.
  • Odpowiedz
całkowita wolność słowa oprócz obrażania "moja bóg i moja szaman w sutannie"

@Parker_: moze nie zrozumiales albo zapomniales = powiedzial, ze jest za calkowita wolnoscia slowa, a jesli nie bedzie to mozliwe i beda cos wykluczac to chcialby, zeby tez obraze religi wykluczyc.
  • Odpowiedz
@93michu93: ten, w którym stwierdza, że nie można obrażać najświętszej panienki zawsze dziewicy maryjki, bo to jego matka i przyznaje, że nie da się obniżyć podatków zgodnie z teoriami z populistycznych filmików k0nfederacji?
  • Odpowiedz
@Kryspin013 a tobie to nie odpowiadam bo za duzo bzdur napisales. Moge tylko jeden przyklad podac PoPis - 'Mieszkanie prawem nie towarem!', Konfa - 'Mieszkanie towarem, nie prawem'

@93michu93: Mieszkanie nie powinno być towarem. Nie chce mi się wchodzić w ten temat. Wystarczy spojrzeć na obecną patologię mieszkaniową w Polsce i nie tylko w Polsce gdzie kilka grubych ryb ma większość rynku, mieszkania stoją puste latami i służą jako instrumenty spekulacyjne.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ile procent to pustostany? Dlaczego musimy miec mieszkania wlasnosciowe jak Rumunii, a nie wynajete jak Niemcy?

Natomiast co do pomysłów PO i PiS to w mojej opinii ich dyrdymały tylko powiększą problem patologii rynku nieruchomości. Przede wszystkim prawo powinno być skonstruowane tak, by nieruchomości nie były traktowane jako narzędzie spekulacyjne a nie licytować się na to kto lepszy kredyt wprowadzi co tylko bardziej się przyczyni do wzrostów cen mieszkań bo
  • Odpowiedz
ale skoro nie można, to on jest za karaniem ludzi za krytykę kościoła xD

@assninja: a ty jestes za karaniem ludzi za krytyke LGBT?
Jaka roznica w nazwaniu ksiedza pedalem, czy nazwania geja pedalem?
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ile procent to pustostany? Dlaczego musimy miec mieszkania wlasnosciowe jak Rumunii, a nie wynajete jak Niemcy?

@93michu93: Nie chce mi się teraz tego szukać. Kedyś to badałem. Jest tego wiecej niż ci się wydaje a rudery w centrum potrafią stać latami bo inwestorowi bardziej opłaca się trzymać ruderę 5 lat i sprzedać po zawyżonej cenie niż nawet wyremontować i wynająć. Zobacz sobie ile ruder potrafi stać w centrach miast
Kryspin013 - >@Kryspin013: ile procent to pustostany? Dlaczego musimy miec mieszkania...

źródło: WfYQCYL

Pobierz
  • Odpowiedz
@Niedobry: raczej mix Iranu z Białorusią.
Brak lub bardzo niskie podatki, co i tak bez znaczenia ia, bo ludzie będą pracować za dolara dziennie. Obowiązek chodzenia do kościoła, odrabiania dziesięciny u proboszcza. Polska odizolowana od świata zachodniego, poza UE. Brak możliwości wyjazdu z kraju. Zawód urzędnika tylko dla prawdziwych katolikow nie dla pogan.
Brak dostępu do lekarza i szkół. Brak policjii.
Prawdopodobnie przejęcie polski do Rosyjskiej strefy wpływów.
@93michu93
  • Odpowiedz
@unick: Na plus, że nie wprowadziliby #!$%@? pomysłów lewicy typu zakaz aut spalinowych w miastach (a w przyszłości całkiem) czy zlikwidowaliby zakaz handlu w niedzielę.
  • Odpowiedz