Aktywne Wpisy
andbatros +665
Ja bierdole ale cringówa. Murzyn miał swój program z chodzeniem po miastach ze streamowaniem na żywo, zaufał Wojciechowi Goli, że ten mu pokaże jakieś fajne miejsca w Polsce, a ten zabawia się w burdel mamę i robi pokaz p0lek z cycami na wierzchu żeby je oceniał. Z ciekawego streama gdzie można było pokazać Polskę na cały świat zrobił jakiś gówniany show i pokazał, że p0lki to puszczalski towar exportowy Polski. Żałosne.
#
#
51431e5c08c95238 +52
Idol polskiej ml0dziezy nie potrafi nawet korzystać ze sztućców. XDD
#ishowspeed
#ishowspeed
W sieci ukraińskich kłamstw. Bitwa o lotnisko koncernu Antonow w Hostomelu 24-25 lutego 2022 r.
Link------> https://thorkillblog.blogspot.com/2023/03/w-sieci-ukrainskich-kamstw-bitwa-o.html
#ukraina #rosja #wojna
xD
@Micro-Jet: Tu masz materiał z rozwalenia przez Rosjan jednego z nich (Mi-8)
https://twitter.com/clashreport/status/1634536304170917888?cxt=HHwWgICz6fiGha8tAAAA
Filmu z rozwalenia drugiego śmiglaka (Ka-52) nie ma ale są w internecie zdjęcia z końca marca gdy ten śmiglak stoi jeszcze na płycie lotniska nietknięty z zewnątrz. Jak pamiętam na blogu Oryxa są te zdjecia w którymś z jego artykułów o Hostomelu.
Oba te śmiglaki we wcześniejszych marcowych walkach miały jakieś
Zdaje się, że sam wyliczyłeś siły desantu na 300 ludzi, bez ciężkiego sprzętu. To nie są siły wystarczające do osłony całej kolumny pancernej. Gdyby miało być jak mówisz, zajęliby ważne skrzyżowania, mosty, etc. na drodze kolumny, choćby trochę wspomagając przemarsz. Tymczasem zajęli lotnisko. To się kupy nie trzyma.
@AceTfs: Jak widać z przebiegu wydarzeń wystarczyły. Zwłaszcza gdy atakujesz sztab i koszary jedynej dużej jednostki ukraińskiej znajdującej się na północ od Kijowa, pomiędzy stolicą a Czarnobylem. Celem operacji desantowej Rosjan obok samego lotniska była także baza 4 Brygady Szybkiego Reagowania.
Przyjrzyj się mapie. Rosyjska kontrola nad terenem lotniska blokowała wojskom ukraińskim możliwość swobodnego korzystania z dróg "Hostomel -Demydiv oraz "Hostomel -
@muzz: Najbardziej komiczna to jest bajka ukraińska o Il-76 lądujących grupowo na lotnisku Antonowa wprost pod ogniem ukraińskiej ciężkiej artylerii systemu Pion, MANPADS-ów, systemów plot typu Buk M1 i S-300, dronów Bayaraktar, myśliwców Su-27 i Mig-29. No i to wszystko po to aby przemieścić w okolice Kijowa jakiś batalion VDV wraz ze sprzętem. Bo tyle się mniej więcej zmieści w tych 18 Ił-ach, które
To Rosjanie muszą kręcić Małysza i wymyślać 120 wersję żeby usprawiedliwić sobie fakt że palili gumę aż miło wycofując się spod kijowa xd
@m_ney: A jednak widzisz poszukiwanie winnych trwa - patrz ostatnie zatrzymania dyrektorów z koncernu Antonow. Tyle że to takie klasyczne szukanie wśród pionków kozłów ofiarnych żeby w odpowiednim momencie zrzucić na nich całą winę.
Ale jeżeli prawdą jest że szef CIA Burns pod koniec stycznia 2022 r. będąc z wizytą w Kijowie przekazał stronie ukraińskiej że Rosjanie w ramach ataku na
Jakby nie patrzeć Ukraina przez ostani rok ugrała wszystko co było do ugrania. Ale pomimo to nie ma zawrotu głowy od sukcesów, sprawdza się, prowadzi dochodzenia.
Natomiast w Rosji produkują 295 wersję propagandową a z wierchuszki nikt nie poleciał za fatalne wizerunkowo klęski i zaniedbania.
@Thorkill: to wystarczyło na nią rakietę albo dwie posłać. Po co desant? Ukraińcy znając pozycję sztabu/bazy/składu rus posyłają tam rakietę właśnie, a nie desant. Podobnie USA, znając lokalizacje baz talibów, bombami je eliminowali, a nie np. 101 powietrznodesantową. No ale oni nie mają VDV.
Co jest bardzo wątpliwe, zważywszy na liczebność desantników, skrupulatnie przez ciebie wyliczoną na podstawie materiałów źródłowych, ale poniekąd możliwe. Gdyby jednak udało się to rus zrobić, w niczym nie przeszkodziło to Ukraińcom dosyłać w tym samym czasie wsparcia do Iwankowa - ultra ważnego węzła na drodze do Kijowa, które blokowali niemalże do 2 marca. Trzymając się twojej koncepcji, to i tak wuja dała ta blokada i "osłanianie", bo konwój i tak stał przed Iwankowem. Przyjrzyj się mapie gdzie
@AceTfs: Rosjanie postawili most pontonowy na rzece Teterew w rejonie miejscowości Orane 24 lutego. O
i nie przeszli, bo nawet jakby mieli po czym, to nie mieli gdzie. Teren po drugiej stronie, to mokradła, las i brak utwardzonych dróg. Przyjrzałeś się mapie, jak tą kreskę rysowałeś?
@AceTfs: Spoko mistrzu, w takim razie będziesz musiał pogadać z Rosjanami że w złym miejscu most pontonowy postawili. Oto on. To zrzut z filmu zrobionego wówczas przez samych Rosjan. Poszukaj go sobie (jest na tubie) to zobaczysz że pojazdy przejeżdżały dalej przez ten teren bez problemów, po drogach nieutwardzonych których tam jest pełno. Tą wzdłuż której poprowadziłem
@AceTfs: Tak nawiasem mówiąc mistrzu, na tej mojej poglądowej mapce z mojego bloga którą wkleiłeś jak wół widać napis: Lyubymivka. To jedna z wielu małych wiosek w tym rejonie. Tam normalnie ludzie żyją. Jako dodatkowe info ci mogę powiedzieć że akurat w Lyubymiwce Rosjanie urządzili główny szpital polowy dla tego zgrupowania wojsk oznaczonego literą "V".
Mam wrażenie, że odkrywszy iż Ukraińcy stosują propagandę, przeżyłeś meltdown, styki ci przepaliło, albo coś i stałeś się onucą. Reakcja to skrajna i smutna, ale tak bywa, gdy młody naiwny umysł konfrontuje się z faktami sprzecznymi z jego wyobrażeniem. Ja, na przykład, byłem lewakiem, ale
nie wiem czy widziałeś, wypowiedź w temacie, od 22 minuty
Co do treści w pewnym sensie to powtórzenie znanej narracji ukraińskiej. Jak napisałem w tym tekście sądze że jest kłamliwa. Po kolei:
1. Na miejscu była tylko kompania poborowych i oficerowie sztabowi. Sądząc po pozostawianym w bazie sprzęcie wojskowym raczej nie. No i tu już nawet nie chodzi