Aktywne Wpisy
Mirkwood +9
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Talaxin +66
#czytajzwykopem #ksiazki #chwalesie
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
#pracait #programista25k #programista15k #programista30k
#!$%@?, na froncie z tego co obserwuje to szukaja mid+/senior i to jeszcze najchetniej fullstackow xdd
@KwasowyProktolog10kJava: grubo, niedlugo pewnie dojdą do wniosku żeby ich zacząć zwalniać bo i tak nadmiar devów na rynku pozwoli szybko zatrudnić nowych jak projekty wrócą. to tylko dorzuci do kryzysowego pieca bo jeszcze więcej ludzi zacznie szukać xd
- jesteś tani
- jesteś super wydajny -> kiedyś dążyłem tą drogą
- jesteś potrzebny bo znasz się na czymś czego firma potrzebuje -> niszowa technologia lub napisałeś kawałek kodu który tylko ty ogarniasz
- jesteś wartościowy bo ogarniasz technologie, zespoły, projekty, biznes -> to jest to miejsce gdzie każdy ambitniejszy dev powinien dążyć a
aktualnie jedyne co na pewno działa to bycie tanim i unikanie bycie na górze siatki płac, bo ludzi zawsze wypieprzają zaczynając od najdroższych a nie kierując się merytoryką
@mcsQ:
Ze swojej strony potwierdzam. Szukałem projektu od początku stycznia.
1 firma - rekrutacja wewnętrzna zdana, szukamy projektu odezwiemy się. Nie odezwali się.
2 firma - pytali o rzeczy bardzo niskopoziomowe mimo, że projekt to jakaś webówka. Po prostu było to konikiem rekrutera, moim nie. Nie przeszedłem.
3 firma - cytuję "Nasz feedback po rozmowie technicznej jest pozytywny,
@mcsQ:
Dosłownie przed chwilą dostałem maila z typowej formatki od kolejnej firmy: "wyrównany i wysoki poziom kandydatów zmusił klienta do niemałego wysiłku przy selekcji. XYZ podjął decyzję i zdecydował się włączyć do procesu innych kandydatów. " I tak się dowiedziałem, że mojej kandydatury nie procesują. Czyli mają w kim wybierać jeśli wierzyć temu mailowi. A jak nam banki zaczną upadać, albo chociaż redukować inwestycje w