Aktywne Wpisy
letdown +174
Po miesiącu regularnego biegania dalej się chcę się #!$%@?. Pewnie źle biegałem
##!$%@? #przegryw #samobojstwo #depresja
##!$%@? #przegryw #samobojstwo #depresja

yourgrandma +33
No elo, stęskniliście się? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ruszamy z kolejną, XXXI już, edycją #wykopoweprzeboje. Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs, a spośród 5 najbardziej plusowanych propozycji wybierzemy jutro jedną z nich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ruszamy z kolejną, XXXI już, edycją #wykopoweprzeboje. Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs, a spośród 5 najbardziej plusowanych propozycji wybierzemy jutro jedną z nich ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#prawo
#nieruchomosci
#kredythipoteczny
Aneks dotyczył rezygnacji z mieszkania bo była taka możliwość gdy nie dotrzymał terminu. Czyli deweloper przyjął rezygnację z mieszkania z powodu niedotrzymania terminu ale przy odsetkach zasłania się covidem itd. Ale przy rezygnacji zastrzegł że nie będę mógł ubiegać się o odsetki
Chodzi o to czy czy mógł coś takiego wpisać mimo że w pierwotnej umowie wisiała kara za opóźnienie w postaci odsetek. I czy jeżeli to podpisałem to że się zrzekam to i tak mam prawo wystąpić sądownie z powodu wpisania tej klauzuli do umowy.
wydaje mi się, że kara za opóźnienia zawsze jest aktywna czy znalazła się w umowie czy też nie, ponieważ jest to podstawa prawa budowlanego. W umowie możesz ewentualnie tylko zmienić zakres odsetek ustawowych do % względem wartości nieruchomości.
Nie jest to przypadkiem zrzeczenie się odszkodowania za dodatkowe rzeczy typu: zwrot za wynajmowanie innego lokum czy dodatkowy hajs na doajzdy? mój deweloper tak zrobił, prawnik powiedział, że dużo deweloperów tak robi, ale
Komentarz usunięty przez autora
mój deweloper nie odpowiada na jakiekolwiek pisma i trzeba angażować ludzi od wycen i później okazuje się, że po 3 latach walki dostanę 5k z 17k.