Wpis z mikrobloga

jest coś w steamie na linuxa w co warto zagrać? Bo zainstalowałem ostatnio steama, ale liczba znanych mi tytułów dostępnych na tę platformę jest równa 0 i troszkę smutłem, bo sądziłem, że da się już grać na linuchu, ale chyba jednak wciąż gry na linucha ograniczają się do homm3 przez wine i natywne RTCW

chętnie zagrałbym w coś jak fifa, need for speed most wanted, prince of persia, żeby za wiele nie trzeba było myśleć i żebym mógł pograć 15 minut, zrobić dzień przerwy i wrócić potem bez strat dla rozgrywki

#steam #linux #linuxsteam #steamlinux
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pret0rian8: to w sumie najciekawsza propozycja, chyba się skuszę i sprawdzę.

ale ogólnie to żadnej ścigałki, sportowej czy czegoś w stylu prince of persia/tomb rider nie widzę... no jest portal ale to już grałem.

ogrom shooterów, ale nie mam ochoty strzelać
  • Odpowiedz
chętnie zagrałbym w coś jak fifa, need for speed most wanted, prince of persia, żeby za wiele nie trzeba było myśleć i żebym mógł pograć 15 minut, zrobić dzień przerwy i wrócić potem bez strat dla rozgrywki

@badasq: kup konsole :)
  • Odpowiedz
@badasq: Potwierdzam, że Trine 2 to genialna gra. Spełnia też kryterium luźnego pogrania ~20 minut i wyłączenia. Worms Reloaded też są na Linuksa. Poza tym wszystko to co działa pod wine wg. tego: http://appdb.winehq.org/ będzie też działać pod Steamem zainstalowanym przez Wine. Ja tak robię jak chcę pograć w coś, co nie jest natywnie na Linuksa, np. ARMA II, czy Burnout Paradise.
  • Odpowiedz