Aktywne Wpisy
RedBulik +844
dziadeq +170
Bawi mnie to wyparcie w sumie. Obecnie jak zarabiasz 10 000zł netto to nie stać Ciebie na kredyt na mieszkania. A przypomnę że 50% Polaków zarabia mniej niż 5000zł. Zarabiając 10k i więcej jest w top10% w Polsce pod względem zarobków i nie stać Ciebie na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
#paliwo #cenypaliw #codziennacenapaliwa #wojna #ukraina #rosja #inflacja
Czyli przez to, że kupują droższą ropę i mają przez większe koszty mają 10x większy zysk niż jak kupowali tańszą i koszty mieli niższe. No tak, całkowicie logiczne.
@Sarza01: w swoich obliczeniach, znaczy w wysrywie, nie uwzględniłeś tego że jest wojna z krajem, z którego Europa importowała znaczną część paliw. Podaż paliw się ograniczyła, więc ceny wzrosły (prawo
Komentarz usunięty przez moderatora
@Fromsky: Już tak #!$%@?ąc od rządów pis, to jeżeli większość ludzi się rzuciła na stacje to jako ktoś u władzy starałbym się zrobić coś aby ludzie przestali to robić bo prowadziło to do paraliżu, kiedy nie było by paliwa na stacjach do czasu następnych dostaw. Nie wspominam o sytuacjach kiedy
@stan-tookie-1: niee, ceny z niższym VATem są tutaj xD
3 listopada 2022 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@radonix: ale ty widzisz tam wykres cen ropy? Czy nie widzisz? CL - Crude OIL - to jest cena ropy na giełdzie COMEX. Po takiej cenie każdy kupuje ropę. Widzisz, że cena jest taka sama jak rok temu czy
Cena gazu to tylko jeden element samych kosztów produkcji paliw, obok kosztów energii elektrycznej, wzrostu pensji pracowników czy kosztów dodatków.
Jak napisałem w poście, którego nawet nie przeczytałeś dokłądnie - najważniejszym powodem wzrostu cen w całej Europie jest ograniczenie podaży paliw (GOTOWYCH PALIW, NIE ROPY)z kraju twoich zleceniodawców
PiS kradnie na potęgę i wmawia debilom, że to putin xD
@ShooleR: XD że #!$%@? co
@radonix: raz tutaj, pomimo tego, że miałeś wykres przed oczami.
@radonix: drugi raz tutaj, co udowodniłem kolejnym wykresem.
Nie mamy o czym rozmawiać. Kłamiesz prosto w oczy. Nie gadam z takimi ludźmi.
Piszę wyraźnie, że podaż paliw na rynku europejskim się zmniejszyła, z powodu sankcji na głównego dostawcę tych paliw, co jest głównym powodem wzrostu ich cen. DO TEGO dochodzi wzrost kosztów produkcji samych paliw, a więc koszty gazu, energii, pensji i dodatków do paliw. Nie gadasz ze mną, bo nie jesteś w stanie, nie ogarniasz
@radonix: próbujesz mnie zdenerwować a ja się śmieje z ciebie. Nieudolne próby ratowania reputacji brudnej pały xD chyba będziesz musiał ją dziś pucować bo ci nie wychodzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@radonix: no tak zapomniałem przecież że pis nas wali na hajs przez pgnig i gaz też mamy drożej niż wszyscy xD
perpetum debilum - paliwo droższe bo wszystko jest droższe bo pis wprowadził inflacje 20% xD
Jeszcze raz DZIEKUJE PAN PIS. I DANIEL BRUDNA PAŁA OSRAJTEK.