Aktywne Wpisy

ssauczo_pauczo +30
Najlepsze roślinne odpowiedniki mięsa, na jakie trafiłem. Wychodzi ~50 zł/kg, na zdjęciu produkty za 150 zł.
Zajebiste są, poletzam.
#wegetarianizm #weganizm #bezmiesny
Zajebiste są, poletzam.
#wegetarianizm #weganizm #bezmiesny

Czartu +75
Możecie stawać na #!$%@?, ale pOlka i tak woli chłopa co będzie ją zdradzać, ćpać i wszystkiego jej zakazywać.
#blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow
#blackpill #p0lka #logikarozowychpaskow

#paliwo #cenypaliw #codziennacenapaliwa #wojna #ukraina #rosja #inflacja
czyli co paliwo powinno być droższe o 10% niż rok temu. A jest droższe o 30%.
Jakim trzeba być debilem, pisowskim idiotom żeby łyknąć przekaz, że jak będzie monopol to będzie niższa cena. Niedouczeni troglodyci, ekonomiczni debile to dzięki wam i waszym rządom.
DZIEKUJE PAN
czyli co paliwo powinno być droższe o 10% niż rok temu. A jest droższe o 30%.
@N331: Ty no faktycznie, paliwko to zachcianka jak rolex na urodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rok temu diesel w hurcie był po 5160pln/m³ a dziś jest po 5686pln/m³ (ceny netto lotos eurodiesel)
Dalej jesteśmy ruchani na stacjach
Edit: screen kiedyś wrzucałem - ceny ropy i diesla przed i po wjazdu r0sji na Ukrainę
Zysk Petrochemi Orlenu:
QIII 2021: 857 mln
QIV 2021: 1758 mln
QIII 2022: 7 590 mln (wzrost 885% rok do roku)
QIV 2022: 10 339 mln (wzrost 1206% rok do roku)
@Leniek: można bojkotować i nie kupować na stajach Orlenu i Lotos. Masz inne stację. Ja wiem, źródło paliwa to samo, ale jednak uderzysz w biznes oligarchy. Nich się utopi w tym nie mając gdzie tego sprzedać.
@ShooleR: tak - bo zniknięcie z rynku taniej ropy z Rosji wcale nie miało na to wpływu
@N331: tyle akurat można zrobić
@Fromsky, @NuklearnaKawa, @missioncritical, @ShooleR, @Dziwna_mina, @Leniek, @DeadIy, @volion, @janekplaskacz,
@Sarza01:
Uwaga, sprawdziłem jak to wyglądało np. w DE, konkretnie w Berlinie