Aktywne Wpisy

Kiedysbedeczerwonka +328
Najgłupsza decyzja ever? #!$%@?ć za granicą, żeby kupić/wybudować dom w Polsce lub kupić mieszkanie, jednocześnie nie mając perspektywy pracy w kraju XD
Ile ja już takich znajomych widziałem XD Żyli jak zwierzęta za granicą na konserwach, wybudowali dom, posiedzieli bez roboty 3 miesięce, bo u nas za tyle to nie pójdzie, przyzwyczajony do euro. Dom stoi pusty, albo siedzi tylko Agniecha z gówniakiem, a chłop #!$%@? za granicą dalej, żeby kaszojad i
Ile ja już takich znajomych widziałem XD Żyli jak zwierzęta za granicą na konserwach, wybudowali dom, posiedzieli bez roboty 3 miesięce, bo u nas za tyle to nie pójdzie, przyzwyczajony do euro. Dom stoi pusty, albo siedzi tylko Agniecha z gówniakiem, a chłop #!$%@? za granicą dalej, żeby kaszojad i
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pytanie #ubezpieczenie #samochody #prawo
Ale czy musze je wypowiedzieć, jeżeli kupie nowe ubezpieczeni w innej firmie?
No to tutaj twierdzą inaczej:
Komentarz usunięty przez autora
Według tego co czytam to nie trzeba wypowiadać OC w przypadku kupna samochodu, ponieważ taka umowa nie jest przedłużana automatycznie. Dlatego nie ma obawy posiadania podwójnego OC.
Polisa jest przedłużna automatycznie tylko w przypadku własnoręcznego zakupu polisy.
Ja się pytam czy ubezpieczenie, które otrzymujesz wraz z kupnem samochodu trzeba wymówić, czy ono wygasa automatycznie.
I na podstawie wyjaśnień, które podałem powyżej wynika, że takie ubezpieczenie wygasa automatycznie, więc jak wezme nową polise w innej firmie to wcale nie nie będe miał 2 ubezpieczeń.
Nie wiesz o czym mówisz i gadasz bzdury, a się
To się zdziwisz. Ale rób jak uważasz.
Chyba ciebie zabolało, bo dalej brniesz w dyskusje nie na temat i potwierdzasz, że nie umiesz czytać.
I nie wszyscy odpowiadają, tylko 3 osoby, które tak jak ty nie umieją czytać najwyraźniej.
Czyli potwierdzasz, że nie wiecie o co chodzi,
@Krupier: Wiesz z własnego doświadczenia, czy spekulujesz?
Nawet teraz UFG wciąż widzi dwie moje polisy pomimo wypowiedzenia tej, którą dostałem wraz z kupnem samochodu.
@jinnoman: xD no tak tak, wcale o tym nie wiedziałem i wcale Ci tego nie napisałem XD o np. tutaj:
https://wykop.pl/wpis/70499777/czy-to-sa-normalne-praktyki-przy-zawieraniu-umowy-#249909177
albo tutaj
Nie ignoruje tylko akurat ci inny się wypowiadali nie w temacie.
Czy oni ci wysłali jakąś oferte przed odnowieniem umowy?
@jinnoman: dzwonili.
Typie co ty piszesz wogóle. Przecież ty pleciesz bez sensu:
Już w pierwszym komentarzu jesteś nie na temat i wykazujesz, że nie wiedziałeś, że umowa wygasa automatycznie, bo jak byś wiedział to byś nie twierdził, że będe płacić 2 ubezpieczenia.
Jeżeli miałbym płacić 2 ubezpieczenia to znaczy, że twierdzisz, iż umowa nie wygasa autmatycznie jednak.
Gdzie ja tak niby twierdzę? xD przecież jest wyraźnie napisane
xD
i ty komuś śmiesz zarzucać że nie umie czytać ze zrozumieniem? xD
Co do reszty twoich wywodów, szkoda mojego czasu naprawdę chociażby wpis o 2 ubezpieczeniach wynikał z tego, że
Czyli tylko w ostatnim komentarzu zacząłeś gadać z sensem i to po tym jak ja już wrzuciłem wytłumaczenie.
Tak i zarzucam ci brak logiki w pierwszych komentarzach. xDDD
Napisałem, że:
@jinnoman: https://wykop.pl/wpis/70499777/czy-to-sa-normalne-praktyki-przy-zawieraniu-umowy-#249909177
Nie pisałem o żadnej ustawie tak? xD Weź już naprawdę skończ xD Nie mam zamiaru Ci już wklejać kolejnych linków na te bzdury które mi zarzucasz bo szkoda mojego czasu, ty nabijaj sobie bordo dalej
W tym wątku nie pisałeś. Co ty myślisz, że ja będe czytał całą historie twoich komentarzy. Za chwile wyskoczysz z jakimś komentarzem z przed roku. Jesteś absurdalny.
W każdym razie albo wiesz i odpowiadasz albo milczysz. A nie ty wyskakujesz z jakimś "chyba". Ja sie nie pytałem o spekulacje tylko o konkretną odpowiedź. Siejesz zamęt, a potem płaczesz.