Aktywne Wpisy

Kiedysbedeczerwonka +328
Najgłupsza decyzja ever? #!$%@?ć za granicą, żeby kupić/wybudować dom w Polsce lub kupić mieszkanie, jednocześnie nie mając perspektywy pracy w kraju XD
Ile ja już takich znajomych widziałem XD Żyli jak zwierzęta za granicą na konserwach, wybudowali dom, posiedzieli bez roboty 3 miesięce, bo u nas za tyle to nie pójdzie, przyzwyczajony do euro. Dom stoi pusty, albo siedzi tylko Agniecha z gówniakiem, a chłop #!$%@? za granicą dalej, żeby kaszojad i
Ile ja już takich znajomych widziałem XD Żyli jak zwierzęta za granicą na konserwach, wybudowali dom, posiedzieli bez roboty 3 miesięce, bo u nas za tyle to nie pójdzie, przyzwyczajony do euro. Dom stoi pusty, albo siedzi tylko Agniecha z gówniakiem, a chłop #!$%@? za granicą dalej, żeby kaszojad i
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pamiętaj, żeby wypowiedzieć umowę u dotychczasowego ubezpieczyciela, najpóźniej jeden dzień przed końcem obowiązywania polisy. Jeśli tego nie zrobisz, zostanie ona przedłużona automatycznie, a ubezpieczyciel będzie miał prawo naliczyć kolejną składkę. W załączeniu znajdziesz formularz wypowiedzenia umowy.
#pytanie #ubezpieczenie #samochody #prawo
Nie wiem jak z AC - ale OC to mieć musisz a skąd stary ma wiedzieć o zmianie? Szczegółów nie znam, bo od lat chodzę do tego samego agenta i podpisuję co mi tam podsunie :)
Mój obecny ubezpieczyciel nie informował mnie o konieczności wypowiadania umowy. Czy z nim też musze wypowiedzieć?
Myślałem, że umowa jest zawierana automatycznie tylko na rok.
Czyli jak nie wypowiem umowy, a ubezpieczyciel sobie naliczy nową składke 2 razy wiekszą albo samochód sprzedam to też będe musiał zapłacić?
To nie brzmi zbyt uczciwie.
@jinnoman: a do czego by mu to bylo potrzebne?
@jinnoman: bo masz zawarte dwie umowy? W razie szkody na kwote ktora przekroczy pierwsze ubezpiecznie, masz drugie. Mozesz nawet trzecie zawrzec. TO JEST TWOJA SPRAWA.
@jinnoman: sprzedajac samochod automatycznie ma miejsce cesja umowy, dlatego ludzie wpisuja godzine sprzedazy, zeby nie dalo sie wciagnac kogos w wypadek
Ciebie tego uczyli w podstawówce? Szkoda, że o kulturze zapomnieli.
Nie napinaj sie tak. Nie wszyscy mieszkają całe życie w Polsce tak jak ty. Są kraje europejskie, gdzie nie ma czegoś takiego jak automatyczne przedłużenie ubezpieczenia.
Wyskakujesz z roszczeniowym podejściem, a mi zarzucasz brak kultury. Dobre, serio. Może i kultury nie mam, ale samochód ubezpieczyć potrafię xdddd
@Dziki_czoug: Żeby nie działać na szkode klienta. Mój nowy ubezpieczyciel poinformował mnie o takiej konieczności. Czy to nie jest zatem wymagane prawnie?
Serio, idź do jakiegoś agenta który cię poprowadzi za rączkę i załatwi sprawę ze starym OC.
Dostałeś już wszystkie informacje na tacy, nie wiem po co brniesz w dalsze dyskusje.
Też nie rozumiem po co się wogóle odzywasz.