Aktywne Wpisy

KakaowyTaboret +156
Wiadomo SOR ratuje życie i zajebiscie, ze jest. Jakie mieliscie (lub rodzina, znajomi) krzywe akcje na SOR?
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
stanley___ +9
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

źródło: 1645218781_by_maxx92
Pobierzźródło: 184528_spadochrony
PobierzNo i drugie, że najpewniej to rozdrobnienie jest po to, że im wyszło z badań, że tak łatwiej przełknąć wyższy rachunek.
@aegispolis: raczej niestety z tego, ze nie rozumiesz zagadnienia sprzedazy pradu, struktury rynku. I dobrze, ze to jest wyszczegolnione, bo by nas j----i x2
@Sisal: Jest też druga strona medalu - obecnie szerzy się cwaniactwo. Z tego też powodu trzeba mieć oczy dookoła głowy przy podpisywaniu wszelkich papierów etc. A to jest chore.
@programista15cm: xD
No nie rozumiem, jeszcze jestem w trakcie studiowania numeracji siedzeń w PKP.
@Teec: Panie, jak najlepsze kadry to się wśród polskich wójtów ukrywają. Tylko poszukać trzeba!
@programista15cm W sensie, że nie ma najmniejszej różnicy, czy ktoś mi napisze, że mam zapłacić 50 zł, czy sobie rozpisze to na 5 + 1 + 4 + 10 + 30zł. I tak dostawca wyznacza tutaj cenę i w tej rozpisce może sobie napisać cokolwiek.
Teraz taką głupotę
Poza tym dla Ciebie to nie ma roznicy, bo
JESTES IGNORANTEM,
po prostu malo pradu zuzywasz i nie widzisz potrzeby rozeznania sie w temacie.
Gdybys zuzywal przynajmneij 1000 kWh miesiecznie, to zrozumialbys, ze to jest glowny
@aegispolis: w tym przypadku masz racje. Ale w przypadku pradu, to rozbicie wlasnie zapobiega dojeniu.
Oczywiscie nie jest w 100% skuteczne, ale nie o tym jest watek
@programista15cm: xD
Ok, już mówiłem - nie wiem, głupi jestem. Wytłumacz mi, jaką mi różnicę robi, czy zapłacę 10 + 10zł, zamiast 20 zł. ( ͡°
@aegispolis: zadna, bo jestes ignorantem. I zadne wytlumaczenie tego nie zmieni, bo to kwestia przekonania.
Nie interesuje Cie dlaczego to jest tak rozbite, jaka jest geneza i skutki.
Ciebie interesuje tylko czubek wlasnego nosa i z tej perspektywy w okreslonym przypadku nic sie nie zmienia, wiec masz racje
Bo tak jest transparentnie.
Widzisz ile Cie na nalicza elektrownia
ile wlasciciel kabli i infrastruktury pomiedzy
ile "dostawca"
@programista15cm: Nawet nie spróbowałeś, bo dobrze wiesz, że nie masz żadnych argumentów. Jedyne, co ci pókki co wychodzi, to stwierdzanie "ja mam rację, a ty jesteś za głupi by mnie zrozumieć. Ale nie powiem ci, dlaczego". Jak sześciolatek tłumaczący z brudną buzią od czekolady, że wcale jej nie ruszał xD
Ale widzę dalej się namyślasz, to
@aegispolis: napisalem nic. ignorant nigdy nic nie zyska.
@aegispolis: no wlasnie polega to na tym, ze mozesz wybrac innych
@Tasde: Czyli właśnie potwierdzasz, że jakby ci dali rachunek o tej samej kwocie dokładnie, ale napisali tam, że 240 zł to opłata za zużycie, a 10zł to inne opłaty, to już byłbyś zadowolony? I chciałeś powiedzieć, ze to ja nie