Wpis z mikrobloga

@luxkms78: problemy dzisiejszych 20-30 latków. Ciężko im pojąc pare punktów na umowie czy rachunku ale zapytaj się co dropi na skilage i jak zrobić zadanie w Nowogrodzie to Ci wytłumaczą w raz z questami pobocznymi.
  • Odpowiedz
@Sisal: Ty to nazywasz problemami, a może to oni po prostu zauważają absurd tej sytuacji, do której ty przywykłeś? Jak kupujesz kurtkę, to tez nie dostajesz rozpiski z wszystkimi kosztami od produkcji transportu, pensji pracownika itp.

No i drugie, że najpewniej to rozdrobnienie jest po to, że im wyszło z badań, że tak łatwiej przełknąć wyższy rachunek.
  • Odpowiedz
No i drugie, że najpewniej to rozdrobnienie jest po to, że im wyszło z badań, że tak łatwiej przełknąć wyższy rachunek.

@aegispolis: raczej niestety z tego, ze nie rozumiesz zagadnienia sprzedazy pradu, struktury rynku. I dobrze, ze to jest wyszczegolnione, bo by nas j----i x2
  • Odpowiedz
  • 5
@luxkms78: problemy dzisiejszych 20-30 latków.

@Sisal: Jest też druga strona medalu - obecnie szerzy się cwaniactwo. Z tego też powodu trzeba mieć oczy dookoła głowy przy podpisywaniu wszelkich papierów etc. A to jest chore.
  • Odpowiedz
  • 13
@aegispolis: nowy kierunek na polskich studiach zamiast jakiegoś głupiego prawa, którego i tak nikt nie przestrzega nawet ci co je uchwalają to powinien być "sprzedaż prądu i paliwa", kształciłby nowe kadry dla orlenu i pgnig, ucząc jak zrobić marżę 1000% i zwalić to na "rynek"
  • Odpowiedz
kształciłby nowe kadry dla orlenu i pgnig

@Teec: Panie, jak najlepsze kadry to się wśród polskich wójtów ukrywają. Tylko poszukać trzeba!

@programista15cm W sensie, że nie ma najmniejszej różnicy, czy ktoś mi napisze, że mam zapłacić 50 zł, czy sobie rozpisze to na 5 + 1 + 4 + 10 + 30zł. I tak dostawca wyznacza tutaj cenę i w tej rozpisce może sobie napisać cokolwiek.

Teraz taką głupotę
  • Odpowiedz
@aegispolis: nie, Ty po prostu nie masz pojecia jak to dziala.
Poza tym dla Ciebie to nie ma roznicy, bo
JESTES IGNORANTEM,
po prostu malo pradu zuzywasz i nie widzisz potrzeby rozeznania sie w temacie.

Gdybys zuzywal przynajmneij 1000 kWh miesiecznie, to zrozumialbys, ze to jest glowny
  • Odpowiedz
Teraz taką głupotę nawet w ubereats mają. Chcieli podnieść mocno ceny dostaw, to zamiast zrobić to wprost, to zostawili cenę za dostawę taką, jaka była, ale dorzucili dodatkową "opłatę za serwis". I tak się doi.

@aegispolis: w tym przypadku masz racje. Ale w przypadku pradu, to rozbicie wlasnie zapobiega dojeniu.
Oczywiscie nie jest w 100% skuteczne, ale nie o tym jest watek
  • Odpowiedz
jaką mi różnicę robi,

@aegispolis: zadna, bo jestes ignorantem. I zadne wytlumaczenie tego nie zmieni, bo to kwestia przekonania.
Nie interesuje Cie dlaczego to jest tak rozbite, jaka jest geneza i skutki.

Ciebie interesuje tylko czubek wlasnego nosa i z tej perspektywy w okreslonym przypadku nic sie nie zmienia, wiec masz racje
  • Odpowiedz
@aegispolis: Jest to pewnie dlatego że w ustawie jest napisane że tak mają rozpisywać to tak robią. Jest to akurat dobre bo na rachunku za prąd jest kilka pozycji które możemy zmienić i kilka których nie możemy zmienić. Są opłaty stałe, które są niezależne od zużycia i są opłaty wprost zależne od zużycia. Więc dobrze wiedzieć, czy jak startując od obecnego zużycia zmniejszysz albo zwiększysz je o np. 20% to
  • Odpowiedz
zadna, bo jestes ignorantem. I zadne wytlumaczenie tego nie zmieni, bo to kwestia przekonania.

@programista15cm: Nawet nie spróbowałeś, bo dobrze wiesz, że nie masz żadnych argumentów. Jedyne, co ci pókki co wychodzi, to stwierdzanie "ja mam rację, a ty jesteś za głupi by mnie zrozumieć. Ale nie powiem ci, dlaczego". Jak sześciolatek tłumaczący z brudną buzią od czekolady, że wcale jej nie ruszał xD

Ale widzę dalej się namyślasz, to
  • Odpowiedz
to #!$%@? te badania, bo ja widzsc rachunek za 250 zł z którego 90 zł to prąd a reszta opłaty to chodzę #!$%@? na operatora i nie przełykam wysokiego rachunku.

@Tasde: Czyli właśnie potwierdzasz, że jakby ci dali rachunek o tej samej kwocie dokładnie, ale napisali tam, że 240 zł to opłata za zużycie, a 10zł to inne opłaty, to już byłbyś zadowolony? I chciałeś powiedzieć, ze to ja nie
  • Odpowiedz