Aktywne Wpisy
karo-inka +4
Hej, nie wiem od czego mam zacząć, chyba zacznę od tego że straciłam pracę w lipcu2022, oczywiście rozumiem że mój facet był z tego powodu zadowolony jednak to nie była do końca moja wina(firma splajtowała) szukałam pracy przez 8 kolejnych miesięcy, od 4 miesięcy zaczęłam pracę oczywiście mniej płatną ale nadal szukam nie zaniechałam poszukiwań, jednak to nie jest takie proste w tych "czasach" ????
Największy problem polega na tym że mój
Największy problem polega na tym że mój

MePix +25
A gdyby tak #!$%@?ć dzienną? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ustawiamy avatary i plusujemy w gorące ze 3 wpisy z tym zdjęciem, niech se poranne cepy dostaną sraczki ze złości, że im się memik nie wczytał
Ustawiamy avatary i plusujemy w gorące ze 3 wpisy z tym zdjęciem, niech se poranne cepy dostaną sraczki ze złości, że im się memik nie wczytał

No i drugie, że najpewniej to rozdrobnienie jest po to, że im wyszło z badań, że tak łatwiej przełknąć wyższy rachunek.
@aegispolis: raczej niestety z tego, ze nie rozumiesz zagadnienia sprzedazy pradu, struktury rynku. I dobrze, ze to jest wyszczegolnione, bo by nas #!$%@? x2
@Sisal: Jest też druga strona medalu - obecnie szerzy się cwaniactwo. Z tego też powodu trzeba mieć oczy dookoła głowy przy podpisywaniu wszelkich papierów etc. A to jest chore.
@programista15cm: xD
No nie rozumiem, jeszcze jestem w trakcie studiowania numeracji siedzeń w PKP.
@Teec: Panie, jak najlepsze kadry to się wśród polskich wójtów ukrywają. Tylko poszukać trzeba!
@programista15cm W sensie, że nie ma najmniejszej różnicy, czy ktoś mi napisze, że mam zapłacić 50 zł, czy sobie rozpisze to na 5 + 1 + 4 + 10 + 30zł. I tak dostawca wyznacza tutaj cenę i w tej rozpisce może sobie napisać cokolwiek.
Teraz taką głupotę nawet w
Poza tym dla Ciebie to nie ma roznicy, bo
JESTES IGNORANTEM,
po prostu malo pradu zuzywasz i nie widzisz potrzeby rozeznania sie w temacie.
Gdybys zuzywal przynajmneij 1000 kWh miesiecznie, to zrozumialbys, ze to jest glowny skladnik ceny.
Gdybys wiedzial, ze prad plynie przez infrastrukture, ktora nalezy do kogos innego niz ten kto ten prad generuje....
Pokazywanie oplaty handlowej tez
@aegispolis: w tym przypadku masz racje. Ale w przypadku pradu, to rozbicie wlasnie zapobiega dojeniu.
Oczywiscie nie jest w 100% skuteczne, ale nie o tym jest watek
@programista15cm: xD
Ok, już mówiłem - nie wiem, głupi jestem. Wytłumacz mi, jaką mi różnicę robi, czy zapłacę 10 + 10zł, zamiast 20 zł. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza oczywiście tą, że chętniej zapłacisz dwa razy po dychu, niż raz 20.
Ale coś mi się wydaje, że chyba nie zrozumiałeś, o co mi chodzi w ogóle:
@aegispolis: zadna, bo jestes ignorantem. I zadne wytlumaczenie tego nie zmieni, bo to kwestia przekonania.
Nie interesuje Cie dlaczego to jest tak rozbite, jaka jest geneza i skutki.
Ciebie interesuje tylko czubek wlasnego nosa i z tej perspektywy w okreslonym przypadku nic sie nie zmienia, wiec masz racje
Bo tak jest transparentnie.
Widzisz ile Cie na nalicza elektrownia
ile wlasciciel kabli i infrastruktury pomiedzy
ile "dostawca" / operator
I ile #!$%@? na marketing
Gdyby komus sie zawidzialo Cie naliczyc poza granica absurdu to bys zauwazyl.
@programista15cm: Nawet nie spróbowałeś, bo dobrze wiesz, że nie masz żadnych argumentów. Jedyne, co ci pókki co wychodzi, to stwierdzanie "ja mam rację, a ty jesteś za głupi by mnie zrozumieć. Ale nie powiem ci, dlaczego". Jak sześciolatek tłumaczący z brudną buzią od czekolady, że wcale jej nie ruszał xD
Ale widzę dalej się namyślasz, to jedziemy:
@aegispolis: napisalem nic. ignorant nigdy nic nie zyska.
@aegispolis: no wlasnie polega to na tym, ze mozesz wybrac innych
Jakby dali w ciemno, że zużycie takie i srakie, razem 250 zł to ok, ale jak czytasz i się zastanawiasz ile z tych opłat jest zbędne to nóż się otwiera
@Tasde: Czyli właśnie potwierdzasz, że jakby ci dali rachunek o tej samej kwocie dokładnie, ale napisali tam, że 240 zł to opłata za zużycie, a 10zł to inne opłaty, to już byłbyś zadowolony? I chciałeś powiedzieć, ze to ja nie mam