Aktywne Wpisy
mirko_anonim +103
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
MarnaImitacjaTuwima +149
Z cyklu "polskie piekiełko gdzie niewolniku pamietaj gdzie twoje miejsce" ( ͡º ͜ʖ͡º):
#edukacja #szkolastandard #polska
#edukacja #szkolastandard #polska
Zupełnie nie rozumiem tych krytycznych ocen. Spektakl nie jest nową historią - jest jej kontynuacją z humorem czerpiącym z samej ekranizacji ale na pewno nie jest on górnolotny (ani tym bardziej średni czy też słaby) i nie trafi do wszystkich... Było tu wyraźnie dużo dobrych momentów, przeważnie skupiających się na ironizowaniu zachowań głowy rodziny i kręcących wokół fanatyzmu wędkarskiego Gałeckiego (swoją drogą Cywrus wypadł w tej roli obłędnie), sporo odniesień do samej pasty i sytuacji z przeszłości. Ze trzy lub cztery razy burzono czwartą ścianę - nie wszyscy to wyłapali ale poszło to im to dość dobrze. Wpadło też kilka smaczków pokroju #2137 (większość widowni załapała ten akcent i nagrodziła to głośnym śmiechem), kremówka na deser (tak jak wcześniej) i stereotypowe obrazy polaka pracującego za granicą u Hansa niemalże na czarno, problemy młodych par, nieznajomość obecnych realiów przez starsze pokolenie, problem ze znalezieniem normalnej i legalnej pracy wśród introwertycznych anonów-alienatorów... Na pewno nie było to nudne wydarzenie, ode mnie solidne 4/5. Widownią była zapełniona, spore zainteresowanie.
#fanatyk #pasta #2137 #warszawa #anonymous