Aktywne Wpisy
mirko_anonim +128
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
MarnaImitacjaTuwima +188
Z cyklu "polskie piekiełko gdzie niewolniku pamietaj gdzie twoje miejsce" ( ͡º ͜ʖ͡º):
#edukacja #szkolastandard #polska
#edukacja #szkolastandard #polska
Facet codziennie przychodzi do kiosku, kupuje gazetę, ogląda pierwszą stronę, gniecie i wyrzuca.
Wreszcie kioskarz pyta:
- Czego Pan szuka?
- Nekrologu
- Ale nekrologi są na końcu.
- Ten, na który czekam, będzie na pierwszej stronie...
#ukraina #rosja #wojna #usa #putin
@Drainer: Zmieni, zmieni. W ogóle fakt, że Putin jeszcze nie spadł z rowerka świadczy o tym, że całą wierchuszkę trzyma tam za mordę. O ile nie wyznaczy jasno jakoś swojego następcy, to na Kremlu zacznie się wewnętrzna walka o tron. Może i kierunek polityki zagranicznej się nie zmieni ale chaos w państwie będzie wiekszy.
@Drainer: No nie. Ale się dzieci pokłócą w piaskownicy o to kto ma teraz trzymać grabki. A to już coś.
@Drainer: Mniej więcej tak, ze będzie paraliż decyzyjny na Kremlu, bo różne frakcje będą się gryźć o władzę. Jak myślisz, że na zachodzie ktoś się na taki zwrot nabierze, to odstaw butelkę. Rosja dała dupy destabilizując ceny ropy i gazu przed 24 lutego i teraz każdy w UE wie, że to nie
@e_m_p: Politycy nie nabiorą się, ale będą udawać przed opinią publiczną, że się nabrali, żeby nadal kupować tanio surowce z Rosji i sprzedawać im technologię. Stąd będzie dominująca narracja, żę Putin jest zły, ale Rosjanie ok i tylko Putin z małą grupą ludzi okupował kraj. Ostatnio Niewzorow wskazał na taką narrację polityków UE i przewodniczącej Komisji
@Drainer: koledzy z biura, którzy mieli więcej niż dwa zwoje już wysłani na front, że wysyłają nam tu takich przygłupów? XD