Aktywne Wpisy

Grooveer +5
Właśnie mi się przypomniało jak ten śliczny, bezczelny chłopczyk z klasy ciągle powtarzał, że mam twarz jak babochłop, przy mnie, do kolegi i przy całej klasie, eh.
A ja się w nim kochałam.
#damskiprzegryw #przegryw #rozowyprzegryw #damskiprzegrywpo30tce #ehhhcel #opowiescizzycia
A ja się w nim kochałam.
#damskiprzegryw #przegryw #rozowyprzegryw #damskiprzegrywpo30tce #ehhhcel #opowiescizzycia
#ukraina #kacapy #onuce
@Yurakamisa: konfiarze tak mówią. Ale tu dochodzimy do filozoficznego pytania - czy konfiarze i onuce to grupy które się czymś różnią?
@thorgoth: Onucom podobno płacą.
@Yurakamisa: W roku 2023 odkryto na Wykopie pojęcie eufemizmu. Wcale nie działa to wszędzie i od zawsze. Wcale np. archaiczne "leftie" nie jest neologizmem z pejoratywnym wydźwiękiem. Zazwyczaj budowanie takich eufemizmów polega na użyciu słów, których nikt nie używa, żeby trudno było je cenzurować, a obelga nadal działała. Stąd masz lewaków, żymian, śniadych, moherów, faszystów i #!$%@? wie
@szurszur: Takie określenia jak Upaina i Usrael to są kalki bezpośrednio z kremlowskiej propagandy. Zastanawia mnie czy "fajnopolacy" również nie są czymś takim.
bo sami są niefajni i ich zawiść zżera
@Yurakamisa: w ten sposób chcą wyśmiewać wszystkich, którzy się z nimi nie zgadzają. Wrzucają do jednego wora z plakietką i tyle. To tak jak wcześniej z Julkami, które to na początku były po prostu lewicującymi dziewczynkami z Twittera (z których bekę kręcili wszyscy), a teraz tak konfiarze nazywają wszystkie kobiety przeciwne zaostrzeniu przepisów aborcyjnych 乁(⫑ᴥ
https://nowewyrazy.pl/haslo/fajnokatolik.html
@thorgoth: Przecież to nie są Polacy.
Gatunek wywodzący się z tej samej matni. Produkt jednego systemu, współdzielący mentalność.
@thorgoth: oczywiście. Onuce mają świadomość tego co robią; konfiarze są po prostu tak głupi.
@Yurakamisa: jak dla mnie, to stwierdzenie nie jest prawdziwe. Obserwuję użycie tego słowa już od co najmniej kilku lat.
Jest używane zazwyczaj w kierunku zwolenników PO/KO i Lewicy ze względu na ich kompleksy względem zachodu. Polska to zaścianek, Polacy zacofani ale my nie, my jesteśmy tymi lepszymi Polakami. Jesteśmy nowocześni, fajni i ogólnie lepsi a polską kulturę ogólnie należy zaorać bo jest #!$%@?, nie
@Yurakamisa: wytyczne od przełożonego
@lycaon_pictus: cudze chwalicie, swego nie znacie "#!$%@?ło" "POpaprańcu" xDDDD
@missioncritical: popatrz, to tak samo jak z onucą. Coś ci się nie podoba? Rzuć onucą i fajrant.
@szurszur: Dostałbym do tego, w tym samym tonie, "TVPiS"
wyjdz z piwnicy, to jest z kręgu LS i Imponderabili, gdzie było wysmiewane okreslenie z TVN i nie ma nic wspólnego z tym o czym mówisz.
@Kapitalista777: To akurat czysto informacyjny zwrot, TVP przedstawia narracje ściśle zwiazana z linią partii w stopniu jakiego nie było od czasów PZPR.