Wpis z mikrobloga

Mam pytanie co do odbiorników i urządzeń bluetooth w PS5.

1. Czy do konsoli mogę podpiąć jakikolwiek odbiornik bluetooth na usb i będzie to działać?
2. Następnie mogę sparować z tym odbiornikiem jakiekolwiek słuchawki/klawiaturę?

#ps5
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpiderFYM: Nie potrzebujesz adaptera USB to sparowania myszki czy klawiatury BT z PS5, bo masz BT wbudowany (m.in. do bezprzewodowego działania pada). Takiego adaptera potrzebujesz tylko jakbyś chciał słuchawki bezprzewodowe używać z konsolą, bo wbudowane BT nie wspiera audio.
  • Odpowiedz
@AvantaR: No jest i to nie tylko Sony, bo i Microsoft też tego nie wspiera. Ponoć jako powód coś tak przebąkiwali o zakłóceniach czy opóźnieniu, no ale jakoś ludzie używają słuchawek BT i działają.

Z tej opcji to korzystałem już w czasach PS4 by pograć sobie wieczorami czy w nocy nie irytując innych w domu. Jakiś czas temu dowiedziałem się, że mam też BT w telewizorze i on też może
  • Odpowiedz
  • 0
Takiego adaptera potrzebujesz tylko jakbyś chciał słuchawki bezprzewodowe używać z konsolą, bo wbudowane BT nie wspiera audio.

@nostalgiwolf: i wtedy połączę konsole z każdym słuchawki bluetooth? Czy to też nie jest takie proste i będą działać tylko konkretne modele?
  • Odpowiedz