Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
domkasromka +3
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
#smartwatch #samsung #technologia #elektronika
mam do was kilka pytań.
wogole któryś z was ma ticwatcha ?
czy ten stary soft w ticwatchu cokolwiek daje radę ? prawda to, że ma być aktualka ? jak google asystent wogole się spisuje
TicWatch: Działał względnie płynnie, drugi wyświetlacz bardzo pomocny a przynajmniej wydawał się. Jakość wykonania oceniam na średnio względem samsunga. Wszechobecny plastik do tego ten soft... Nie wiadomo kiedy aktualizacja, część po angielsku.
Galaxy Watch 4 Classic: jakość wykonania sporo lepsza do tego sporo lepsze oprogramowanie. Sporo ustawień się synchronizuje i więcej aplikacji. Bateria ciut gorsza jak TicWatch ale 2 dni dawała radę.
Galaxy Watch 5 Pro: wydajnościowo skoku nie ma bo w środku ten sam procesor ale względem poprzednika sensory lepiej działają i większa bateria. Tytanowa koperta też mi bardziej się podoba. Głównym powodem dla którego się przeniosłem to bateria. 3 pełne dni przy moim użytkowaniu daje rade (ciągłe pomiary). Dodatkowym atutem samsunga będzie dłuższe i lepsze wsparcie producenta.
Co do pytań, w samsungu masz w ustawieniach opcję tylko zegarka. Wyłącza wszystkie opcje i wyświetla tylko godzinę. Na ile wydłuża to pracę na baterii? Nie wiem, nie korzystałem
@Pietr: a tu mnie zdziwiłeś, bo własnie myślałem o Galaxy jako następcy tego mojego Tica, ale zniechęcały
Nie chcę jednak miec starej wersji systemu, który ledwo trybi i co raz mniej apek jest na niego. Chyba jednak Galaxy wezmę tylko ta bateria dramat
@KwantWykopu: wiesz, zastanów się też jakich ty apek na zegarku potrzebujesz. Bo jakby nie patrzeć, to jest tylko zegarek, nie smartfon, ani na nim nie pograsz, ani się nie pobawisz, z użytecznością inną, niż natywna też zwykle różnie bywa, tak po prawdzie smartwatch pozostaje nadal głównie zegarkiem, a jego dodatkowe funkcje sprowadzają się do fajnego przekazywania wszelakich powiadomień oraz pomiaru pulsu i oksydacji,
Co nie zmienia faktu, że ticwatch to stara platforma. Producent od ponad roku zapowiada aktualizację do WearOS 3 i na tym się skończyło. Ten dodatkowy wyświetlacz był jedynym argumentem dla którego miałem ten zegarek, później obrotowy bezel, nowe podzespoły i wearos 3,
hajsu na ładny gadżet, bo tym jest póki co smartwatch, a jeśli dodatkowo jak z powyższych komentarzy dobrze rozumiem, interakcja z asystentem nie jest równa tej z asystentem w telefonie, to wogole moja wizja i sens kupowania tego ustrojstwa się sypie. Chciałem go mieć głównie do interakcji z asystentem. Do ustawiania przypomnień, do notatek zdalnych, do odpisywania głosowego na wiadomości, do odpytywania o informację. Dla mnie to jest jedyny sens posiadania smartwatcha.
Dlatego wszystkie te Amazon fity czy Huawei to elektro śmieci i takie opaski sportowe pro, nic ponad to. Nie wiem też skąd kolega @Jarek_P zasugerował jakieś granie i p------y, jak ja właśnie potrzebuję sprzętu który usprawni mi kwestie służbowe, a nie będzie tylko zabawką.
anyway, wybór byłby oczywisty, a postu by nie było gdybym dopuszczał zakup gw5 bo sam doszedłem do tego, że gw5 pro to najlepszy możliwy wybór. (choć wyglądowo dalej ticwatch dla mnie wygrywa).
Natomiast powód przez który dalej się nad ticwatchem zastanawiam, jest taki, że podobno ktoś tam na reddicie pisał że tydzień temu ticwatch dostal OTA systemu od Google i faktycznie ma zostać zaktualizowany. A gdyby to się stało, wybrałbym chyba jego zamiast sgw4 classic bo bateria + wygląd +2 ekran, to mnie głównie
@KwantWykopu: jest równa, w odczuciu użytkownika w zasadzie nie odbiega. Tyle, że wiele rzeczy i tak jest przekierowywanych na telefon.
Ale mimo wszystko, z GW4 Classic 46mm bardziej byłem zadowolony niż z ticwatcha.
Ale zadam jeszcze jedno konkretne pytanie, w przypadku samsunga jaki model Cię interesuje? Bo jak inny niż GW4 Classic 46MM/GW5 Pro 45mm i priorytetem jest bateria to nie ma sensu kupować samsunga bo tylko te największe modele względnie dobrze trzymają na baterii. Dodatkowo