Aktywne Wpisy

michalxd21 +164
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
Karolya +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W Izraelu kolega mówił, że od 18 roku życia zabierają im 2.5 roku na wojsko z przerwami, to jest dopiero patola i każdy to musi przejść. Tak to wygląda w krajach z niestabilnymi agresywnymi sąsiadami.
Ta wojna ma dla nas takie samo znaczenie, jeśli nie większe niż wejście do UE i NATO, zdefiniuje losy naszego kraju na pokolenia.
moze jakiekolwiek przepowiednie by sie sprawdzily gdyby polska zostala wyrzucona z nato
a po trzecie to po ukrainie na celowniku rosji sa kraje baltyckie a nie polska, polska w rosyjskiej mysli ma byc neutralnym buforem miedzy zachodem a rosja i nigdy nie chcieli nas atakowac
Ten ich atak wcale nie musi być racjonalny bo ta banda kremlowskich zbrodniarzy już nie raz przeceniała swoje siły.
Chiny ruszą na Tajwan i skupią całą uwagę USA, w Niemczech po jakimś kryzysie do głosu dojdzie AfD, we Francji Le Pen i już może
@psychoultras: Ostatnio słyszałem że Ukraina po wojnie to będzie raj do inwestycji
@tylkoponsfw: To nie jest problem, ataki na NATO omawiają na luzie w publicznej telewizji: Russian state TV discusses invasion plan for seizing Baltic states
Opinia publiczna także podchodzi pozytywnie do dalszej "denazyfikacji" Europy w tym Polski. Pytanie nie jest czy chcą tylko czy będą mogli.
@BayzedMan: W Izraelu napewno nie ma takiej patologii jak w czasach zetki w Polsce, tylko jest na pewno bardziej profesjonalnie. Nacisk na umiejętności a nie malowanie trawy jak w Polsce było.
@harcerz gadają bo muszą, żeby przyćmić porażkę na ukrainie, poza tym gadać to sobie mogą, bardziej liczą się
@tylkoponsfw: Jesteś dzbanem wielkiego kalibru. Wpierw twierdzisz że Rosja nas nie zaatakuje bo jesteśmy w
@psychoultras: bardzo potrzebny wpis.
@tylkoponsfw: Pytanie tylko ile lat będzie kosztować poszczególne kraje NATO odrobienie tych wszystkich darowizn. Można śmiać się z ruskich (a nawet trzeba) ale jak widzę, że po miesiącach konsultacji kraj X z trudem postanawia przekazać