Wpis z mikrobloga

Posiadam trenażer WAHOO KICKR Core.
Na PC odpalam Zwift i mam podłączony po usb czujnik ANT+.
Na tel. uruchamiam aplikację Zwift Companion.
Problem jest taki, że na telefonie i PC waty różnią się. Czasami wygląda to jakby na PC wartości pojawiały się z opóźnieniem. Od czasu do czasu po uruchomieniu wszystko działa poprawnie i dane są identyczne na PC i tel.
Od czego to zależy, czy powinienem coś konfigurować w Zwift Companion?
Na PC wyszukuje mi jakby 3 mierniki mocy, który wybrać?

#zwift #kolarstwo #rower
uve444 - Posiadam trenażer WAHOO KICKR Core. 
Na PC odpalam Zwift i mam podłączony po...

źródło: zwift

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uve444: nie ma to znaczenia, który wybierzesz. Jeśli nie będzie stabilne - zmień. Ja mam u siebie ANT+ jestem zadowolony, ale u mnei bluetooth nie działa, więc wyboru nie mam.

Problem jest taki, że na telefonie i PC waty różnią się. Czasami wygląda to jakby na PC wartości pojawiały się z opóźnieniem. Od czasu do czasu po uruchomieniu wszystko działa poprawnie i dane są identyczne na PC i tel.

Na
  • Odpowiedz
  • 0
@jagodowy_krol: Skąd aplikacja companion bierze dane skoro nie jest podłączona do czujników?
Wydaje mi się, że pokazuje obraz tego co odbiera PC, bo do niego są podłączone czujniki po ANT+
Nawet jak ustawiłem w zwift na PC moc na żywo, to i tak były różnice między tel. a PC.
Najdziwniejsze jest to, że czasami uda się odpalić oba programy tak, że moc jest identyczna na dwóch urządzeniach. Zastanawiam się jeszcze
  • Odpowiedz
@uve444: akpa na telefonie bierze dane z komptuera, właśnie one są przesyłane przez neta, ale nie wiem czy się łączą tylko najbliższym źródłem (w domowym necie), czy też lecą przez serwery zwift - nie interesowało mnie to nigdy.

Bo może masz lepszy w danym momencie internet, albo coś innego się dzieje, że działa to szybciej.

Nie warto się tymi różnicami przejmować w ogóle
  • Odpowiedz
@uve444: companion przejmuje ruch sieciowy między pc a czujnikami, dlatego oba muszą być w tej samej sieci. I z tego samego powodu w tamtym roku przestala działać wtyczka do zwifta która pokazywała masę fajnych rzeczy - zwift musiał zaktualizować aplikacje zgodnie z wymogami Google Play żeby ruch był szyfrowany.
  • Odpowiedz
  • 0
Znalazłem rozwiązanie. Czujniki podłączone przez ANT+ do PC, a na karcie "pairing device" w prawym górnym rogu po kliknięciu na ustawienia wybrane "use built-in bluetooth" zamiast "use zwift companion". Waty mam identyczne na PC i tel.
  • Odpowiedz